Palmeritas

Dnešní, velice jednoduchý, recept je Antonínovou variací tradiční španělské sladkosti z listového těsta, kterou děti milují, rády pomáhají při její výrobě a která se báječně hodí i k odpolední kávě. Tradičně se používá pouze bílý cukr, ale chuťově neméně dobré jsou i varianty se skořicí, třtinovým cukrem nebo čokoládou.

Přejít na postup

30 min. příprava 2 x 10-15 min. pečení

2 plechy (cca 40 ks)


Ingredience

Použité suroviny na dva plechy (40-50 ks):

Postup přípravy

16

Listové těsto si rozdělíme na 2 poloviny a každou postupně vyválíme na obdélník cca 30 x 40 cm o tloušťce 2-3 mm.

Palmeritas – recept krok 1
26

Každý obdélník posypeme rovnoměrně 40 g cukru krystal a 1 lžičkou skořicového cukru a které válečkem lehce do těsta zatlačíme.

Palmeritas – recept krok 2
36

Obdélník si opticky rozdělíme na 2 poloviny a těsto směrem od kratších okrajů obdélníku srolujeme ke středu. Vznikne „spojená dvojroláda“ (na průřezu je vidět písmeno C), kterou dáme na 15 minut zchladit do lednice. Totéž uděláme s druhou polovinou těsta.

Palmeritas – recept krok 3
46

Dvojroládu nakrájíme na 5-7 mm široké kousky, které položíme na plech s pečícím papírem. Palmeritas lehce potřeme žloutkem rozšlehaným s 2 lžícemi mléka, lehce posypeme 10 g cukru krystal.

Palmeritas – recept krok 4
56

Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 10-15 minut, až jsou krásně zlaté.

Palmeritas – recept krok 5
66

Necháme na plechu vychladnout a podáváme.

Palmeritas – recept krok 6
Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...