Pařížští utopenci

Dnes představujeme klasický recept s použitím výběrových pepřů, který se dá s úspěchem využít i na Silvestrovskou oslavu.

Přejít na postup

30 min. příprava10 dní nakládání

24 utopenců


Ingredience

Použité suroviny na 3 l sklenici od okurek:

  • 24 ks špekáčků (asi 2 kg)
  • 1 l octa (8%)
  • 1 l vody
  • 350 – 400 g malé cibule nakrájené na kolečka
  • 1/2 sáčku směsi „Pařížský pepř“ od Antonína

Přílohy:

  • tmavý chléb, pivo

Postup přípravy

14

Třílitrovou sklenici dobře vymyjeme horkou vodou. Do velkého hrnce nalijeme 1 l vody a 1 litr 8% octa (v tomto poměru je nálev trochu kyselejší, příjemnější chuť lze docílit poměrem 0,7 l octa a 1,3 l vody). Nálev přivedeme k varu a necháme krátce povařit. Odstavíme ze sporáku a necháme vychladnout.

Pařížští utopenci - recept krok 1
24

Špekáčky oloupeme a do 3/4 podélně nařízneme. Každý špekáček opatrně rozevřeme, hustě prosypeme směsí „Pařížského pepře“ a vložíme cca 3 celá kolečka cibule. Obě poloviny špekáčku zmáčkneme k sobě.

Pařížští utopenci - recept krok 2
34

Vkládáme po vrstvách do sklenice (1 vrstva = asi 4 ks špekáčků dle velikosti) a jednotlivé vrstvy prosypeme rozdrobenými kolečky cibule. Pro ostřejší chuť můžeme do každé vrstvy vložit malou chilli papričku.

Pařížští utopenci - recept krok 3
44

Na závěr zalijeme studeným nálevem, sklenici dobře uzavřeme a necháme minimálně 10 dní odležet. Podáváme s tmavým čerstvým chlebem a zapíjíme dobře vychlazeným pivem.

Pařížští utopenci - recept krok 4
Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...