Pečené kuřecí špalíčky
Ingredience
Použité koření
Postup přípravy
KOŘENÍ OD ANTONÍNA
Vyvážená směs koření vhodná k univerzálnímu použití - na grilování, pečení masa a drůbeže, do omáček, gulášů, polévek, k dochucení rýže, brambor, luštěnin, na studenou kuchyni - pomazánky, na sýry, máslo apod. Obsahuje papriku, sladké chilli, cibuli, česnek, oregano, koriandr, kmín, zelené byliny, sůl a další.
Tento velmi chutný recept je úžasný v tom, že máme současně hotové hlavní jídlo a i přílohu.
PEČENÉ KUŘECÍ ŠPALÍČKY
Kuřecí špalíčky omyjeme, osušíme, pěkně osolíme a posypeme 1 lžící směsi "Koření od Antonína". Takto připravené maso si dáme stranou a necháme je odležet, než si připravíme brambory a zeleninu.
Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky o velikosti 2-3 cm, očištěnou mrkev nakrájíme na 0,5 cm silná půlkolečka a ještě nakrájíme lilek na kostičky (1,5 cm x 1.5cm).
Takto připravenou zeleninu dáme do vhodného pekáčku. Přidáme 1,5 lžičky soli, 1 lžičku směsi „Koření od Antonína“ a vše ještě promícháme. Povrch zeleniny poklademe 75g na kostičky nakrájeného másla. Nakonec na zeleninu vložíme připravené kuřecí špalíčky. Nepodléváme, protože zelenina pustí dostatečné množství vody.
Pekáček přikryjeme alobalem a pečeme 1 hodinu v troubě vyhřáté na 180 °C. Potom alobal odkryjeme a vše dopékáme při teplotě 200 °C asi 20 minut (při pečení maso poléváme výpekem).