Pepřový kotlík

Výborné jídlo pro posezení s přáteli, které se dá velmi dobře připravit i v kotlíku na ohni.

Přejít na postup

60 min.

3-4


Ingredience

Použité suroviny na 3-4 porce:

  • 200 g masa (kuřecí nebo vepřové)
  • 1 lžíce oleje (do marinády)
  • 1 větší cibule
  • 1 paprika
  • 2 rajská jablíčka
  • 100 g uzeniny (nejlépe se osvědčil kvalitní špekáček)
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžičky směsi koření „Steak“ od Antonína
  • 2 lžíce oleje (sádla) na smažení
  • 200 g hub (žampionů, muchomůrek růžovek)
  • 1 větší brambor
  • 1 lžička sladké maďarské papriky
  • 2 dcl vývaru (kuřecí, vepřový, zeleninový)

Na dochucení:

Použité koření

Postup přípravy

15

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Přendáme do misky, do které dále přidáme 1 lžíci oleje, na kostičky nakrájenou čerstvou papriku s rajčaty a 2 lžičkami kořenící směsi „Steak“ od Antonína. Vše dobře promísíme a necháme v lednici asi 1/2 hod. odležet.

Pepřový kotlík - recept krok 1
25

V kotlíku (nebo hrnci) na rozpálených 2 lžících oleje (nebo sádla) necháme zesklovatět nahrubo nakrájenou cibuli s na plátky nakrájeným česnekem a na kostičky nakrájenou uzeninou.

Pepřový kotlík - recept krok 2
35

Přisypeme nakrájené a očištěné houby, 3 min. restujeme a přidáme naloženou masovou směs, kterou za stálého míchání smažíme až do úplného změknutí masa (cca 10 min.) Těsně před koncem zaprášíme lžičkou sladké maďarské papriky a promícháme.

Pepřový kotlík - recept krok 3
45

Poté směs podlijeme asi 200 ml vývaru, najemno do ní nastrouháme brambor, promícháme a za občasného míchání vaříme 10 minut. Dle chuti dosolíme a přiostříme (chilli nebo cayenský pepř).

Pepřový kotlík - recept krok 4
55

Podáváme s tmavým chlebem.

Pepřový kotlík - recept krok 5
Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...