Pepřový kotlík
Výborné jídlo pro posezení s přáteli, které se dá velmi dobře připravit i v kotlíku na ohni.
Přejít na postup60 min.
3-4
Ingredience
Použité suroviny na 3-4 porce:
- 200 g masa (kuřecí nebo vepřové)
- 1 lžíce oleje (do marinády)
- 1 větší cibule
- 1 paprika
- 2 rajská jablíčka
- 100 g uzeniny (nejlépe se osvědčil kvalitní špekáček)
- 2 stroužky česneku
- 2 lžičky směsi koření „Steak“ od Antonína
- 2 lžíce oleje (sádla) na smažení
- 200 g hub (žampionů, muchomůrek růžovek)
- 1 větší brambor
- 1 lžička sladké maďarské papriky
- 2 dcl vývaru (kuřecí, vepřový, zeleninový)
Na dochucení:
- sůl
- chilli nebo cayenský pepř
Použité koření
Postup přípravy
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Přendáme do misky, do které dále přidáme 1 lžíci oleje, na kostičky nakrájenou čerstvou papriku s rajčaty a 2 lžičkami kořenící směsi „Steak“ od Antonína. Vše dobře promísíme a necháme v lednici asi 1/2 hod. odležet.
V kotlíku (nebo hrnci) na rozpálených 2 lžících oleje (nebo sádla) necháme zesklovatět nahrubo nakrájenou cibuli s na plátky nakrájeným česnekem a na kostičky nakrájenou uzeninou.
Přisypeme nakrájené a očištěné houby, 3 min. restujeme a přidáme naloženou masovou směs, kterou za stálého míchání smažíme až do úplného změknutí masa (cca 10 min.) Těsně před koncem zaprášíme lžičkou sladké maďarské papriky a promícháme.
Poté směs podlijeme asi 200 ml vývaru, najemno do ní nastrouháme brambor, promícháme a za občasného míchání vaříme 10 minut. Dle chuti dosolíme a přiostříme (chilli nebo cayenský pepř).
Podáváme s tmavým chlebem.