Pikantní fantazie od paní Mirky

Ingredience

Použité koření

Postup přípravy

DESPERADO

Originální pálivá směs inspirovaná mexickou kuchyní. Obsah papriček habaňero jí dodává ostře pálivou chuť a předurčuje k marinování a grilování všech druhů mas. Výborně se také hodí do zeleninových jídel středoamerické kuchyně, např. do fazolových omáček nebo na grilovanou zeleninu.

Jídla typu "vše v jednom pekáči" mám rád. Jsou snadná a nenáročná na čas. Jak vidíte na mé fotografii, po "Pikantní fantazii" se jen zaprášilo...

PIKANTNÍ FANTAZIE OD PANÍ MIRKY

Plátky krůtího masa naklepeme, osolíme a posypeme směsí koření "Desperado". (Můžete použít i jiný druh masa, např. vepřové nebo kuřecí.)

Vložíme do pekáče, kam přidáme 3 lžíce oleje. Maso ještě posypeme na plátky nakrájenou cibulí, podlijeme 100 ml vody a přiklopíme druhým pekáčem (nebo alobalem) a pečeme při 250°C asi 40 minut.

Poté přidáme na drobné růžičky rozdělenou brokolici, vše posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a zalijeme šlehačkou. Pekáč necháme odkrytý, zmírníme teplotu na 180°C a zvolna dopékáme 15 až 20 minut, až se vytvoří pěkná kůrčička.

Jako přílohu můžeme dát šťouchané brambory nebo bramborovou kaši, které lze pro zvýraznění chuti posypat směsí koření "Nasi goreng".

Použité suroviny:

500g krůtího masa (4 plátky), 400g brokolice, 200g sýra na strouhání, 2 menší cibule, 1 smetana ke šlehání (33%), 3 lžíce oleje, sůl, směs koření "Desperado", směs koření "Nasi goreng"

Příloha:

šťouchané brambory nebo bramborová kaše

Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...