Pikantní Penne Peperoncini

Ingredience

Postup přípravy

AGLIO PEPERONCINI

Italská pikantní česneková směs na všechny druhy těstovin. Výborná na vaječné pokrmy, pizzu, dušenou i čerstvou zeleninu, vhodná i do zapékaných pokrmů. Pro svoji univerzálnost se dá s úspěchem použít i na minutky z kuřecího nebo vepřového masa.

Obsahuje česnek, papriku pálivou, papriku sladkou, pepř bílý, petržel, sůl a další bylinky.

Tři "P" - tedy Pikantní Penne Peperoncini. Tento recept mám velmi rád, protože tady vynikne skvělá chuť směsi "Aglio peperoncini". Samozřejmě je důležitá také kvalita použité šunky, kvalita těstoviny a vůbec to nejdůležitější je přístup (srdce) kuchaře či kuchařky.

PIKANTNÍ PENNE PEPERONCINI

Dvě menší cibule nakrájíme na menší kousky a na šesti lžících oleje je osmahneme dozlatova. Ještě než cibulka krásné zezlátne, přidáme 100g šunky nakrájené na kousky a osmažíme.

Okořeníme vrchovatou lžící směsi "Aglio peperoncini" a přidáme 400g krájených konzervovaných rajčat (nepoužívat rajčata ochucená bylinkami). Promícháme, přilijeme 100ml vody, přisypeme lžičku sladké maďarské papriky a půl lžičky mletého chilli, které lze vynechat, pokud to nechcete mít příliš pikantní.

Na mírném ohni za občasného míchání vaříme 40 minut. Na závěr dosolíme podle chuti (cca jednou lžičkou soli).

Uvaříme těstoviny dle návodu a lehce promícháme s hotovou omáčkou. Servírujeme posypané strouhaným nebo plátkovým parmazánem.

Použité suroviny:

2 cibule, 100g šunky (nakrájené na plátky), 400g krájených rajčat (konzervovaných), 500g těstovin (penne), směs koření "Aglio peperoncini", paprika sladká (maďarská), chilli mleté, olej, sůl

Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...