Pivní krkovice od Ivana
Ingredience
Použité koření
Postup přípravy
SMĚS KOŘENÍ "ČESNEKOVÉ KOTLETY"
Nahrubo drcená grilovací směs ideální na marinování a nakládání mas. Obsahuje česnek, pepř, cibuli, hořčici, papriku, kmín, tymián, papriku a sůl (15%). Směs koření s výraznou chutí česneku je zjemněna několika druhy sladkých paprik. Velmi vhodná ke grilování vepřového, hovězího, kuřecího masa a ryb. Výborně se hodí i do mletých mas
Dnešní skvělý recept jsme získali od souseda Ivana, který celé léto tráví u grilu a má vynikající nápady.
PIVNÍ KRKOVICE OD IVANA
Čtyři pěkně prorostlé a na plátky nakrájené krkovice lehce naklepeme a okraje na několika místech nařízneme, aby se na grilu nezkroutily.
Marináda: 1 lžíce směsi koření "Česnekové kotlety", 3 lžíce plnotučné hořčice, 3 lžíce oleje, 1 lžička soli, 100 ml piva (nejlépe černého) - vše smícháme.
Do této pivní marinády vložíme připravené plátky krkovice.(Ideální je nechat maso marinovat přes noc a až druhý den se pustit do grilování.) Grilujeme na rozpáleném grilu z každé strany zhruba tři minuty.)
Servírujeme podle fantazie buď s pečivem, hranolkami nebo s různými saláty.