Plátky v alobalu od p. Bejčka
Ingredience
Použité koření
Postup přípravy
BEJBY GRIL
Příjemně vonící nepálivá směs koření pro všestranné použití, zejména do dietních pokrmů, dětských jídel, na studenou kuchyni, pomazánky, do polévek, omáček, při přípravě masa a zeleniny aj.
Obsahuje sladkou papriku, cibuli, mleté hořčičné semínko, celer, petržel, kmín, česnek, oregano, karotku, karí (anglický typ – nepálivé), cukr a mořskou sůl.
Typické použití pro tuto směs je recept na :
PLÁTKY V ALOBALU od p. Bejčka
Maso zlehka naklepeme, osolíme, posypeme „Bejby grilem“. Připravíme si 4 větší čtverce alobalu, které potřeme olejem a na každý položíme připravenou porci masa. Na jednotlivé porce masa dáme vždy 1 plátek šunky, 1 plátek sýra, směs zeleniny pokrájené na kostičky a hrudku másla. Navrch položíme několik koleček cibule, celé to znovu osolíme a posypeme „Bejby grilem“. Takto připravené porce řádně zabalíme do alobalu a pečeme v pekáčku v předehřáté troubě asi půl hodiny.
Podáváme s vařeným bramborem.
Použité suroviny na 4 porce :
4 plátky krůtích prsou, olej, 4 plátky šunky, 4 plátky sýra, mražená zelenina (hrášek, fazole, mrkev, květák, pórek …), máslo, cibule, směs koření „Bejby gril“, sůlpřílohy :
vařený brambor