Plněné masové taštičky ("Pelmeně")

S dnešním receptem zamíříme do ruské kuchyně. Vyzkoušejte naši oblíbenou variantu pelmení, které Vás příjemně překvapí svoji chutí.

Přejít na postup

30 min. přípravacca 25 min. vaření

4


Ingredience

Použité suroviny na 4 porce, na těsto:

  • 300 g hladké mouky
  • 100-125 ml vody
  • 1 vejce
  • rovná lžička soli

Náplň:

  • 300 g mletého hovězího masa
  • 300 g mletého libovějšího vepřového bůčku nebo krkovice
  • 80 g (1 středně velká) cibule
  • 1 lžička směsi „Mletá masa“ od Antonína
  • 1 lžička soli
  • 2 rozmačkané stroužky česneku

Použité koření

Postup přípravy

16

Ze všech surovin vypracujeme na pomoučněném vále tužší, ale pružné těsto. Zabalíme jej do potravinářské folie a necháme cca 30 min. v chladu odpočinout.

Pelmeně - recept krok 1
26

Smícháme najemno nakrájenou cibuli s mletým masem, kořením, solí a rozmačkaným česnekem, dokonale promícháme a necháme v chladu 30 minut odpočinout.

Pelmeně - recept krok 2
36

Z odpočinutého těsta vyválíme na pomoučněném válu tenkou placku o síle do 1 mm. Vykrajovátkem o průměru cca 8 cm (nebo vrškem sklenice o podobném průměru) vykrajujeme kolečka (cca 40 kusů), do jejichž středu položíme kuličku náplně o průměru cca 3 cm (vrchovatá lžička směsi).

Pelmeně - recept krok 3
46

Jednu stranu okraje placky přehneme přes náplň, přitlačením prsty oba okraje spojíme (vznikne půlkruh) a oba „rohy“ stáhneme k sobě a stlačením je spojíme.

Pelmeně - recept krok 4
56

Pelmeně vložíme do osolené vroucí vody a když vyplavou na povrch, necháme je ještě 5-10 minut vařit.

Pelmeně - recept krok 5
66

Hotové okamžitě servírujeme namočené v rozpuštěném másle a polité zakysanou smetanou (lze jí smíchat s nadrobno nasekanou pažitkou, petrželkou nebo koprem) nebo je přímo uvaříme v silném hovězím vývaru se zeleninou a podáváme jako polévku.

Pelmeně - recept krok 6
Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...