Plněné žampiony s tyrolskou omáčkou

Ingredience

Postup přípravy

GURMÁNSKÁ SŮL

Směs koření určená hlavně k dochucení hotových pokrmů. Lze ji použít na přípravu amerických brambor, při pečení a grilování masa (vepřové, kuřecí, krůtí), do vajec, při obalování řízků a zeleniny na smažení, do salátů, pomazánek, studených omáček, na topinky, vaječné pokrmy, na obložené chlebíčky. Hodí se i na přípravu rychlých pokrmů čínského typu. Dávkujeme dle chuti s ohledem na 50 % obsah soli. Směs obsahuje papriku sladkou a pálivou, cibuli, muškátový ořech, česnek, koriandr a sůl.

Typické použití pro tuto směs je recept na :

PLNĚNÉ ŽAMPIONY S TYROLSKOU OMÁČKOU

Cca 500 - 600 g (24 ks) středně velkých žampionů omyjeme, osušíme, třeně (nožičky) vykrojíme a hlavičky oloupeme. 150 – 200 g sýra (Gouda, Eidam) nastrouháme na jemnějším struhadle. Ze sýra v ruce uhněteme kuličky, kterými plníme vnitřky hlaviček žampionů.

Obalujeme v hladké mouce, našlehaném vajíčku (ve kterém jsme rozmíchali 1 lžičku směsi koření „Gurmánská sůl“) a strouhance. Necháme chvilku odležet a znovu obalíme, tentokrát jen ve vajíčku a strouhance. Smažíme ze všech stran ve vyšší vrstvě tuku nebo oleje.

Tyrolská omáčka :

250 ml majonézy smícháme se 3 polévkovými lžícemi rajčatového protlaku, 1 menším prolisovaným stroužkem česneku (nebo 1 nadrobno nakrájenou malou cibulí), 1 lžičkou směsi koření „Bylinkové máslo“ a 1 lžičkou kremžské hořčice. Do omáčky vmícháme na malé kostičky nakrájenou dužinu z 1 rajčete.

Omáčka se hodí i k vařeným vejcím, masu, na zeleninové saláty, saláty z těstovin apod.

Žampiony podáváme polité Tyrolskou omáčkou. A jako příloha – vařené brambory, bramborová kaše (ochucená 1 lžící směsi koření „Nasi goreng“) nebo dušená rýže (promíchaná s nakládaným hráškem).

Použité suroviny na 4 porce :

500 - 600 g (24 ks) středně velkých žampionů, 150 – 200 g sýra, tuk nebo olej na smažení
na obalování :
hladká mouka, 3 vajíčka, směs koření „Gurmánská sůl“, strouhanka
na Tyrolskou omáčku :
250 ml majonézy, 3 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžička směsi koření „Bylinkové máslo“, 1 lžička kremžské hořčice, 1 stroužek česneku (nebo 1 malá cibule), 1 menší rajské jablíčko
přílohy :
vařené brambory, bramborová kaše, hrášková rýže apod.

Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...