Podzimní dýňový krém s bazalkou

Vytisknout
Podzimní dýňový krém s bazalkou

Použité koření:

Pepř černý mletý

Z celých kuliček, pro udržení aroma je před mletím podchlazovaný

Číst více Vybrat balení

Skořice mletá (Indonésie)

Nejkvalitnější indonéská skořice s krásně sladkou chutí a vůní

Číst více Vybrat balení

SALÁT PIKANT

Mírně pikantní směs na zeleninové saláty, do polévek, na minutky, těstoviny a vaječné pokrmy, skopovou pečeni, tvaroh a sýrové pokrmy, na bramborovou kaši, rýži, pohanku, fazole apod.

Směs "Salát pikant" obsahuje cibuli, petržel, pepř bílý, česnek, papriku a sůl (10 %).

Nový recept, který Vám představujeme, je Podzimní dýňový krém s bazalkou. Vynikající polévka z dýně hokaido, která se na rozdíl od ostatních druhů dýní nemusí loupat. Je to přesně to pravé na podzimní dny, kdy chcete uvařit něco rychlého a zároveň vydatného.

PODZIMNÍ DÝŇOVÝ KRÉM S BAZALKOU

Dýni hokaido si pečlivě umyjte, odkrojte stopku a rozkrojte na půl. Dýni neloupejte! Odstraňte semínka i středovou dužinu. Pokud máte dýni větší, než je doporučených 0,5kg, oddělte si pouze část. Tu rozkrájejte na malé kousky (asi 2x2cm) a odložte stranou.

Ve větším hrnci si rozpalte asi 4 lžíce kvalitního rostlinného oleje a usmažte jednu střední cibuli nakrájenou na kostičky. Když je cibule lehce do hněda, přidejte do hrnce dýni a osmahněte.

Poté přisypte jednu konzervu celých oloupaných rajčat v protlaku, vrchovatou polévkovou lžíci kořenící směsi „Salát pikant“ a 4 lístky čerstvé bazalky. Pokud nemáte, lze nahradit i bazalkou sušenou. Přidejte 2dcl vody, aby se vše dobře povařilo a polévka nebyla moc hustá.

Vše za občasného míchání vařte asi 30 minut, dokud dýně nezměkne (při lehkém tlaku vařečkou se kousky rozpadají). Poté vše v hrnci rozmixujte nebo propasírujte. Přidejte 250ml smetany a za stálého míchání ještě asi 3 minuty povařte. Na závěr přidejte lžičku soli a černý pepř mletý dle chuti.

Pokud chcete dodat ještě špetku něčeho extra, vyzkoušejte Antonínův tip! Můžete dochutit mletou skořicí – tak na špičku nože.

Krém můžete podávat s opečenou bagetkou.

Použité suroviny na 4 porce:

1 dýně hokaido – asi 0,5 kg, 1 střední cibule, konzerva oloupaných celých rajčat – 400g, čerstvá bazalka, směs koření „Salát pikant“, Pepř černý mletý, sůl, kvalitní rostlinný olej – 4 polévkové lžíce (např. řepkový), smetana na vaření 250 ml, (mletá skořice)

Příloha:

bageta

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík