Prsíčka na pomerančovém pepři (od paní Pavly Panuškové)

Ingredience

Postup přípravy

POMERANČOVÝ PEPŘ

Pomerančový pepř je aromatická ostřejší směs koření výborná na přírodní plátky z kuřecího a krůtího masa a na grilování a pečení ryb. Je znamenitý na steaky z lososa nebo i podkovy z kapra. Při přípravě masa lze vůni pomerančové kůry ještě doplnit trochou pomerančové šťávy, ta navíc pomůže masu zkřehnout. Dobře se kombinuje i se smetanovými a pepřovými omáčkami k masům. Své místo má i v asijské kuchyni při přípravách masa s pálivými a sladkokyselými omáčkami.

PRSÍČKA NA POMERANČOVÉM PEPŘI (od paní Pavly Panuškové)

Prsní kuřecí řízky mírně naklepeme a posypeme kořenící směsí „Pomerančový pepř“ a lehce ho vtlačíme do masa.

Připravíme si marinádu. Do 3 lžic oleje dáme 3 lžíce sojové omáčky, 1 dcl pomerančové šťávy, 3 stroužky prolisovaného česneku, ½ lžičky soli a ½ lžičky bazalky. Směs promícháme, vložíme maso a necháme proležet do druhého dne. Během marinování maso několikrát obrátíme.

Do pánve dáme lžíci oleje, plátky, zbytek marinády a opékáme po obou stranách přibližně 5-6 minut. Výborné je i na grilu, kdy marinádou během grilování plátky masa potíráme.

Hotové maso přeložíme na talíře, zdobíme listem salátu a plátkem pomeranče. Vhodnou přílohou je bramborová kaše, hranolky, americké brambory, apod.

Použité suroviny na 4 porce:

400 g kuřecích prsou, 1 dcl pomerančové šťávy, oleje, sojová omáčka, 3 stroužky česneku, kořenící směs „Pomerančový pepř“, bazalka, sůl
přílohy :
bramborová kaše, hranolky, opečené brambory, pečivo

Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...