Pstruh na másle s pórkem
Ingredience
Použité koření
Postup přípravy
SEVERSKÉ SCAMPI
Mírně pikantní směs na krevety, olihně, kalamáry a další mořské plody, výborná také na grilované ryby, do rybích pomazánek a salátů. Obsahuje: česnek, cibuli, citrónovou kůru, pepř bílý mletý, petržel, medvědí česnek, chili, kurkumu a sůl.
Dnes další tip na grilovaní: ryba se dá připravit na mnoho způsobů a zde je jeden jednoduchý a chutný recept na pstruha grilovaného v alobalu
PSTRUH NA MÁSLE S PÓRKEM
Čerstvého vykuchaného pstruha ze všech stran pěkně osolit a potom posypat směsí koření "Severské scampi".
Kousek másla (asi 15 gramů) obalit ve stejné směsi koření. Pórek nakrájet na kolečka. Pak máslo i trochu pórku vložit do vykuchaného břicha ryby.
Alobal potřít máslem a připraveného pstruha do alobalu zabalit.
Dát na rozpálený gril a péci tento balíček s rybou z každé strany 6 - 8 minut (podle teploty grilu). Rybu lze případně upéci i v troubě při teplotě 200°C asi tak 25 - 30 minut.
Po upečení hotovou rybu vyndat opatrně z alobalu na talíř a může se podávat.
Jako přílohu doporučujeme vařený brambor nebo pečivo.