Pstruh na másle s pórkem

Ingredience

Postup přípravy

SEVERSKÉ SCAMPI

Mírně pikantní směs na krevety, olihně, kalamáry a další mořské plody, výborná také na grilované ryby, do rybích pomazánek a salátů. Obsahuje: česnek, cibuli, citrónovou kůru, pepř bílý mletý, petržel, medvědí česnek, chili, kurkumu a sůl.

Dnes další tip na grilovaní: ryba se dá připravit na mnoho způsobů a zde je jeden jednoduchý a chutný recept na pstruha grilovaného v alobalu

PSTRUH NA MÁSLE S PÓRKEM

Čerstvého vykuchaného pstruha ze všech stran pěkně osolit a potom posypat směsí koření "Severské scampi".

Kousek másla (asi 15 gramů) obalit ve stejné směsi koření. Pórek nakrájet na kolečka. Pak máslo i trochu pórku vložit do vykuchaného břicha ryby.

Alobal potřít máslem a připraveného pstruha do alobalu zabalit.

Dát na rozpálený gril a péci tento balíček s rybou z každé strany 6 - 8 minut (podle teploty grilu). Rybu lze případně upéci i v troubě při teplotě 200°C asi tak 25 - 30 minut.

Po upečení hotovou rybu vyndat opatrně z alobalu na talíř a může se podávat.

Jako přílohu doporučujeme vařený brambor nebo pečivo.

Použité suroviny na 4 porce:

4 čerství pstruzi, 100 g másla, jeden pórek, směs koření "Severské scampi", sůl

Příloha:

brambory nebo pečivo

Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...