Punč

Punč je oblíbený teplý alkoholický nápoj s kořením, které obsahuje jablka z Čech, pomeranče ze Španělska a dále skořici, kardamom a hřebíček.

Přejít na postup

20 min.

4 sklenice


Ingredience

Použité suroviny na 4 sklenice svátečního punče:

  • 2 dcl rumu
  • 2 dcl griotky (recept Vánoční griotka)
  • 1 pomeranč
  • 1 lžíce kořenící směsi „Punč“ od Antonína
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička másla

Použité suroviny na 8 sklenic Domácího punče:

  • 0,7 l sladšího bílého nebo červeného vína
  • 2 dcl griotky (recept Vánoční griotka)
  • 1 pomeranč
  • 2 lžíce kořenící směsi „Punč“ od Antonína
  • černý čaj

Na ozdobení:

  • Tenké plátky pomeranče

Použité koření

Postup přípravy

14

Připravíme si ingredience.

Silvestrovský punč - recept krok 1
24

V dvoulitrovém hrnci přivedeme k varu 500 ml vody, do ní vsypeme 1 lžíci směsi koření „Punč“ a 5 minut necháme vařit a odstavíme z plotny.

Sváteční punč - recept krok 2
34

Přidáme šťávu z 1/2 pomeranče, lžíci medu, rum a griotku, rychle přivedeme k varu a je hotovo

Sváteční punč - recept krok 3
44

Podáváme horké s plátkem pomeranče.



Tip: Přidáme-li do každé sklenice pár kapek rozpuštěného másla, punč se zjemní a navíc zůstane déle horký a nevyprchá z něj alkohol.



Přidáváme ještě návod na Domácí punč, kdy vodu nahradíme 400 ml silného černého čaje, přidáme 0,7 l sladšího bílého nebo červeného vína (dle chuti) a vynecháme rum, med a máslo.

Sváteční punč - recept krok 4
Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...