Ingredience

Použité suroviny na 1 ks 30 cm koláče:

Na těsto:

  • 200 g hladké mouky
  • 100 g vychlazeného a na kousky nakrájeného másla
  • 1 menší vejce
  • 5 lžic ledové vody
  • ½ lžičky soli

Na náplň:

  • 1 svazek zeleného chřestu (400-500 g)
  • 200 g cherry rajčat
  • 250 g 33 % smetany
  • 100 g nastrouhaného parmazánu
  • 3 vejce
  • ½ lžičky soli
  • ¼ lžičky černého mletého pepře
  • 1 lžíce sušené bazalky (nebo hrst čerstvé, drobně nasekané)
  • 1 lžička másla na vymaštění koláčové formy

Použité koření:

Bazalka

Tradiční koření italské kuchyně

Číst více Vybrat balení

Quiche se zeleným chřestem

Vytisknout


Tento původně francouzský slaný koláč s chřestem, parmazánem a bez masa, nadchl zatím každého, kdo ochutnal.

20 min. příprava
45 min. pečení
Jeden 30 cm koláč
  • 1/6

    200 g hladké mouky smícháme s ½ lžičky soli, 100 g vychlazeného a na kousky nakrájeného másla, 1 menším vejcem, 5 lžícemi ledové vody a vše rukama vypracujeme do lesklého, nelepivého těsta, které dáme ve fólii na cca 30 minut do lednice.

    Quiche se zeleným chřestem – recept krok 1
  • 2/6

    Svazek zeleného chřestu omyjeme, seřízneme zdřevnatělé konce a vložíme do osolené vroucí vody na 5 minut (5 cm vrcholky můžeme nechat nad vodou), 200 g cherry rajčat omyjeme a rozpůlíme, 100 g parmazánu najemno nastrouháme.

    Quiche se zeleným chřestem – recept krok 2
  • 3/6

    Troubu předehřejeme na 180 °C. Koláčovou formu o průměru cca 30 cm vymažeme máslem a těsto z lednice rovnoměrně rozprostřeme a zamačkáme po celé formě včetně vyvýšených okrajů. Dno dobře propícháme vidličkou. Vyložíme pečícím papírem, zatížíme syrovou, suchou luštěninou nebo rýží, aby se při pečení nezvedlo a dáme na 15 minut předpéci.

    Quiche se zeleným chřestem – recept krok 3
  • 4/6

    Připravíme si náplň. V misce rozšleháme 3 vejce s 250 g 33 % smetany, přidáme ½ lžičky soli, ¼ lžičky čerstvě umletého pepře, 1 lžíci sušené bazalky, 100 g jemně nastrouhaného parmazánu a promícháme.

    Quiche se zeleným chřestem – recept krok 4
  • 5/6

    Do předpečeného korpusu, bez zátěže a papíru, naskládáme chřest, rozpůlená cherry rajčata, vše zalijeme náplní a pečeme při 180 °C cca 30 minut, až se vytvoří zlatohnědá krusta.

    Quiche se zeleným chřestem – recept krok 5
  • 6/6

    Podáváme zchladlé, když náplň ztuhne.

    Quiche se zeleným chřestem – recept krok 6

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík