Rebarborový koláč s drobenkou

Rychlý šťavnatý koláč s rebarborou, který vás nadchne.

Přejít na postup

20 min. příprava40 min. pečení

1 koláč


Ingredience

Použité suroviny na 1 koláč:

Na těsto a drobenku:

  • 300 g polohrubé mouky
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 lžíce vanilkového cukru (10 g)
  • 150 g studeného másla
  • ½ lžičky soli

Na náplň:

Postup přípravy

16

150 g studeného másla nakrájíme na kostičky nebo nahrubo nastrouháme a smícháme se 300 g polohrubé mouky, 150 g moučkového cukru, 1 lžící vanilkového cukru, ½ lžičky soli a prsty nebo robotem připravíme drobenku.

Rebarborový koláč s drobenkou – recept krok 1
26

Do dortové formy o průměru 28 cm vymazané máslem a vysypané polohrubou moukou (lze použít i pečící papír) nasypeme cca 2/3 drobenky, dobře ji umačkáme po celém dně i obvodu formy a dáme na 15 minut vychladit do lednice.

Rebarborový koláč s drobenkou – recept krok 2
Recept týdne:
Jak získat sáček koření "Pomerančová kůra mletá" k objednávce zdarma?

Vložit do košíku za 0 Kč

Platí do pondělí 5. června 2023

36

500 g rebarborových řapíků oloupeme, rozkrojíme podélně napolovic a nakrájíme na cca 1 cm kousky a v misce smícháme s 20 g kukuřičného škrobu.

Rebarborový koláč s drobenkou – recept krok 3
46

Do zbylé poloviny drobenky prsty zapracujeme 1 lžičku mleté skořice, 1 lžičku pomerančové kůry mleté.

Rebarborový koláč s drobenkou – recept krok 4
56

Do vychlazené formy s těstem nasypeme rovnoměrně po celém dně 50 g krupicového cukru, přidáme 500 g nakrájené rebarbory se škrobem a nahoru stejnoměrně rozprostřeme 1/3 drobenky s pomerančovou kůrou a skořicí.

Rebarborový koláč s drobenkou – recept krok 5
66

Pečeme v troubě rozpálené na 220 °C cca 15 minut, poté dopékáme při 180 °C dalších 25 minut. Vychladlé podáváme.

Rebarborový koláč s drobenkou – recept krok 6
Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...