Ryba na severský způsob

Z poloostrova Loppa v Norsku Vám přinášíme jednoduchý recept na přípravu lehkého a velmi lahodného pokrmu z čerstvé tresky (ideálně „Skrei“), halibuta nebo mníka s použitím kořenící směsi Severské scampi podtrženého trochou Dánské uzené soli.

Přejít na postup

30 min. příprava20 min. vaření

6-8


Ingredience

Použité suroviny:

lžíce – rovná polévková lžíce
lžička – rovná čajová lžička

  • 1 kg filetů z tresky, halibuta nebo mníka
  • 3 lžíce kvalitního oleje na smažení
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce směsi koření Severské scampi
  • 2 lžičky lžičky Dánská prémiová uzená sůl
  • 2 lžičky mořské soli
  • hladká mouka na poprášení (pro bezlepkovou variantu vynecháme)
  • Příloha: brambory maštěné máslem, bramborová kaše, zeleninový salát, na másle orestovaná a krátce podušená kořenová zelenina.

Postup přípravy

15

2 lžičky Dánské uzené soli v hmoždíři nadrtíme najemno a smícháme s 2 lžičkami jemné mořské soli a 2 lžícemi směsi koření "Severské scampi".

Ryba na severský způsob – recept krok 1
25

Z 1 kg chlazených filetů bez kostí z tresky, halibuta nebo mníka připravíme 6 - 8 řízků.

Ryba na severský způsob – recept krok 2
35

Každý řízek z obou stran okořeníme připravenou směsí a poprášíme hladkou moukou.

Ryba na severský způsob – recept krok 3
45

Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci másla spolu se 3 lžícemi oleje a okořeněné řízky rychle z obou stran orestujeme (cca 3-5 minut), až vznikne zlatá krusta.

Ryba na severský způsob – recept krok 4
55

Podáváme s brambory maštěnými máslem, bramborovou kaší, zeleninovým salátem nebo na másle orestovanou a krátce podušenou kořenovou zeleninou.

Ryba na severský způsob – recept krok 5
Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...