Rybí hranolky

Antonínova varianta pochoutky z jižních Čech.

Přejít na postup

30-40 min.

8


Ingredience

Použité suroviny na 8 porcí:

  • 600 – 800 g kapřích (rybích) filetů bez kostí, (s kůží nebo bez)
  • 3 rozšlehaná vejce
  • 2 utřené stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • 1 vrchovatá lžíce směsi koření „Ryby“ od Antonína
  • 150 g hladké mouky (kukuřičné nebo rýžové pro bezlepkovou variantu)
  • 1 lžička maďarské sladké papriky
  • olej na smažení

Přílohy:

  • bramborová kaše, vařené brambory, chléb, rýže apod.

Postup přípravy

15

600 - 800 g rybích filetů s kůží nebo bez (kapr, treska apod.) dobře opláchneme, nařežeme na 2 cm široké hranolky.

Rybí hranolky - recept krok 1
25

Rybí hranolky vložíme na 2 hod. (lze i přes noc) do marinády z 3 rozšlehaných vajec, 2 najemno utřených stroužků česneku, 1 lžíce kořenící směsi „Ryby“ od Antonína a lžičky soli.

Rybí hranolky - recept krok 2
35

Ryby vyjmeme z marinády, necháme lehce okapat a obalujeme v dokonale rozmíchané směsi 150 g hladké mouky a 1 lžičky maďarské sladké papriky.

Rybí hranolky - recept krok 3
45

Na pánvi rozpálíme olej na střední teplotu a obalené rybí hranolky zvolna z obou stran do zlatova opečeme.

Rybí hranolky - recept krok 4
55

Podáváme s čerstvým chlebem nebo s bramborem vařeným spolu s nasekaným libečkem v osolené vodě či bramborovou kaší.

Rybí hranolky - recept krok 5
Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...