Rybí karbanátky

Jednoduché a lahodné jídlo, které můžete připravit z kapra, tresky, nebo jiné ryby.

Přejít na postup

30 + 20 min.

4


Ingredience

Použité suroviny na 4 porce:

lžíce – rovná polévková lžíce
lžička – rovná čajová lžička

  • 0,5 kg filetů z tresky, kapra nebo jiné ryby
  • kvalitní olej na smažení
  • 1 střední, nadrobno nakrájená mrkev
  • 1 střední nadrobno nakrájená cibule
  • 1 lžíce másla
  • hrst nadrobno nakrájené petržele
  • 2 lžíce strouhanky
  • 1 lžíce směsi koření "Severské scampi" od Antonína
  • 1 lžička lžička soli
  • 1 bobkový list
  • 6 kuliček nového koření
  • 10 kuliček černého pepře
  • 2 vejce
  • strouhanka na trojobal
  • hladká mouka na trojobal

Postup přípravy

17

V 1 litru vody necháme spolu s bobkovým listem, 6 kuličkami nového koření, 10 kuličkami pepře, 1 lžičkou soli 10 minut vařit filety z ryby.

Rybí karbanátky – recept krok 1
27

Nadrobno nakrájenou mrkev spolu s nadrobno nakrájenou cibulí necháme na pánvičce na 1 lžíci másla změknout (cca 10 minut).

Rybí karbanátky – recept krok 2
37

Vařené rybí maso vyndáme z vývaru, prsty rozdrobíme a kostičky vyndáme. Dle potřeby buď jemně nasekáme, nebo rozemeleme.

Rybí karbanátky – recept krok 3
47

V míse dokonale smícháme rybí maso, osmaženou mrkev s cibulí, hrst nadrobno nakrájené petržele, 1 vejce, 2 lžíce strouhanky a 1 lžíci směsi koření „Severské scampi“. Dle chuti dosolíme (Doporučujeme na dosolení vyzkoušet „Dánskou uzenou sůl“).

Rybí karbanátky – recept krok 4
57

Ze vzniklé směsi rukama vytvoříme 8 koulí (karbanátků), které postupně obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance.

Rybí karbanátky – recept krok 5
67

Karbanátky cca 5 minut z každé strany osmažíme na oleji.

Tokáň - recept krok 6
77

Podáváme s vařeným bramborem maštěným máslem, bramborovým salátem nebo jen s pečivem a nakrájenými rajčaty.

Rybí karbanátky – recept krok 7
Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...