Rybí karbanátky
Jednoduché a lahodné jídlo, které můžete připravit z kapra, tresky, nebo jiné ryby.
Přejít na postup30 + 20 min.
4
Ingredience
Použité suroviny na 4 porce:
lžíce – rovná polévková lžíce
lžička – rovná čajová lžička
- 0,5 kg filetů z tresky, kapra nebo jiné ryby
- kvalitní olej na smažení
- 1 střední, nadrobno nakrájená mrkev
- 1 střední nadrobno nakrájená cibule
- 1 lžíce másla
- hrst nadrobno nakrájené petržele
- 2 lžíce strouhanky
- 1 lžíce směsi koření "Severské scampi" od Antonína
- 1 lžička lžička soli
- 1 bobkový list
- 6 kuliček nového koření
- 10 kuliček černého pepře
- 2 vejce
- strouhanka na trojobal
- hladká mouka na trojobal
Použité koření
Postup přípravy
V 1 litru vody necháme spolu s bobkovým listem, 6 kuličkami nového koření, 10 kuličkami pepře, 1 lžičkou soli 10 minut vařit filety z ryby.
Nadrobno nakrájenou mrkev spolu s nadrobno nakrájenou cibulí necháme na pánvičce na 1 lžíci másla změknout (cca 10 minut).
Vařené rybí maso vyndáme z vývaru, prsty rozdrobíme a kostičky vyndáme. Dle potřeby buď jemně nasekáme, nebo rozemeleme.
V míse dokonale smícháme rybí maso, osmaženou mrkev s cibulí, hrst nadrobno nakrájené petržele, 1 vejce, 2 lžíce strouhanky a 1 lžíci směsi koření „Severské scampi“. Dle chuti dosolíme (Doporučujeme na dosolení vyzkoušet „Dánskou uzenou sůl“).
Ze vzniklé směsi rukama vytvoříme 8 koulí (karbanátků), které postupně obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance.
Karbanátky cca 5 minut z každé strany osmažíme na oleji.
Podáváme s vařeným bramborem maštěným máslem, bramborovým salátem nebo jen s pečivem a nakrájenými rajčaty.