Rybí placičky kabajaki

Věříme, že tento snadný recept na rybí placičky vám pomůže vyřešit věčnou otázku "Co budu vařit?" a zpřístupní rybí maso i těm, kteří jej zatím nemusí.

Přejít na postup

30 min. příprava10 min. smažení

4


Ingredience

Použité suroviny na 4 porce:

  • 400 gramů rybího masa
  • 400 gramů brambor
  • 2 vajíčka
  • 1 lžička světlé sójové omáčky
  • 1 lžička bramborového škrobu
  • olej na smažení
  • sůl
  • směs koření "Kabajaki"

Postup přípravy

16

400 gramů ryby dáme do hrnce na pařák a vaříme 10 minut v páře. Pak necháme uvařenou rybu vychladnout a prsty jemně rozmačkáme (pokud jsou v mase nějaké kosti, vyndáme je).

Rybí placičky kabajaki - recept krok 1
26

V hrníčku rozšleháme 2 vajíčka spolu s 2 lžícemi směsi "Kabajaki", 1 lžičkou škrobu a 1 lžičkou světlé sójové omáčky, podle chuti dosolíme.

Rybí placičky kabajaki - recept krok 2
36

Přidáme 400 gramů uvařených a nahrubo nastrouhaných brambor a opatrně promícháme.

Rybí placičky kabajaki - recept krok 3
46

Vytvarujeme placičky o průměru asi 6 cm a 1 cm silné. (Kdo chce, může placičky obalit v těstíčku z 1 lžíce mouky, 1 vejce, špetky soli a 1 lžičky škrobu.)

Rybí placičky kabajaki - recept krok 4
56

V hlubší pánvi rozehřejeme olej a osmažíme rybí placičky z každé strany dozlatova (cca 3 minuty z každé strany) a položíme na talíř s ubrouskem, který vsákne přebytečný olej.

Rybí placičky kabajaki - recept krok 5
66

Podáváme s pečivem, s různými zeleninovými saláty nebo samotné se sladkokyselou chilli omáčkou. Rybí placičky "Kabajaki" jsou výborné jak teplé tak i studené.

Rybí placičky kabajaki - recept krok 6
Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...