Na různé typy rybích pomazánek, na tepelnou úpravu ryb.
Číst více Vybrat baleníRybí pomazánka z olejovek
VytisknoutRYBÍ POMAZÁNKA
Směs jemně mletého koření vhodná pro přípravu pomazánky z ryb. Obsahuje pepř bílý, cibuli, hořčici, kmín, citrónovou kůru a sůl. Je vhodná k přípravě rybičkové pomazánky z olejovek - podáváme nejlépe s bílým pečivem. Směs se hodí výborně i na pečení a grilování ryb - sladkovodních i mořských.
Příprava většiny pomazánek netrvá nijak dlouho, není ani zvlášť náročná a vesměs můžeme použít dostupné suroviny, někdy dokonce i zbytky různých potravin, které bychom jinak pravděpodobně vyhodili. Prostě, jak se říká: "Co dům dal".
Ryby mají ve stravování člověka nezastupitelnou úlohu. Obsahují vitamíny skupiny A, D, E, K, vápník, jód, fluor a další našemu zdraví prospěšné látky.
Dnešním receptem bychom Vás chtěli přesvědčit, že co je zdravé, může být i chutné:
RYBÍ POMAZÁNKA
Do misky vložíme obsah obou konzerv rybiček v oleji, přidáme 1 nadrobno nakrájenou střední cibuli, 1 kávovou lžičku směsi koření „Rybí pomazánka“, 4 natvrdo vařená a na kostičky nakrájená vejce, 1 polévkou lžíci kremžské hořčice, 200g pomazánkového másla (lze přidat navíc i 3 trojúhelníčky taveného sýra, ale není podmínkou) a 1 – 2 polévkové lžíce usekané (v nouzi i sušené) pažitky a špetku mletého chilli. Vše vidličkou rozmačkáme a dobře promícháme. Pomazánku uložíme na 1 hodinu do lednice.
Mažeme na bílé pečivo nebo chléb a ozdobíme nejlépe na kolečka nakrájenými, naloženými sladkokyselými okurkami.
Použité suroviny na pomazánku :
2 krabičky rybiček v oleji, 1 cibule, směs koření „Rybí pomazánka“, 4 natvrdo vařená vejce, kremžská hořčice, (variabilně navíc - 3 trojúhelníčky měkkého taveného sýra), 200g pomazánkového másla, pažitka, mleté chilli
na ozdobení :
nakládané sladkokyselé okurky
přílohy :
chléb, pečivo