Rychlé lasagne
Ingredience
Použité koření
Postup přípravy
LASAGNE
Lahodná, jemně pikantní a chuťově vyvážená směs na přípravu tradiční italské pochoutky původem z Bologně, jejímž základem jsou rajčata, paprika, česnek, cibule, bazalka a pepř. Můžeme ji použít k ochucení lasagní jak s mletým masem, tak i bezmasé varianty. Vhodná je i k dochucení dušené zeleniny nebo pizzy. Dnes uvádíme recept na rychlé lasagne bez bešamelu, který je časově rychlejší a snazší na přípravu.
RYCHLÉ LASAGNE
Připravíme si 500 g směsi (1:1) mletého vepřového a hovězího masa (doporučujeme, pokud nemáte ověřeného řezníka, koupit maso vcelku a umlít až doma). 2 cibule nadrobno nakrájíme a na pánvi s 1 lžící olivového oleje necháme zpěnit. Přidáme mleté maso, 2 plechovky nakládaných, nadrobno nakrájených rajčat (ještě lepší je 500 g rajčat spařit vařící vodou, oloupat a nadrobno nakrájet), 1 polévkovou lžíci směsi lasagne a vše za občasného míchání 10 min. pod pokličkou dusíme. Nakonec podle chuti dosolíme.
Do zapékací misky nebo pekáčku vkládáme vždy vrstvu lasagní (připravíme je podle návodu na obalu), 0,5 cm připravené směsi a vše lehce postrouháme parmezánem. Takto pokračujeme, dokud vše nezpracujeme. Na poslední vrstvu nasypeme připravený nastrouhaný eidam.
Pečeme v troubě 20 min. při 220 °C.
Přílohy: Natrhaný ledový salát
Použité suroviny:
0,5 kg mletého masa (hovězí + vepřové, 1:1 ), 1 lžíce olivového oleje, 2 větší cibule, 1-2 plechovky, nakládaných krájených rajčat, 1 lžíce směsi Lasagne, sůl, 1 balíček lasagní, parmezán, 100g strouhaného eidamuPřílohy:
ledový salát