Rychlé špagety
Ingredience
Použité koření
Postup přípravy
KARÍ - ANGLICKÝ TYP
Nepálivý typ karí s největším podílem kurkumy. Dále obsahuje koriandr, hořčici, pískavici, česnek, něco málo chilli, soli a ostatních zelených bylin. Je to karí přizpůsobené anglické kuchyni.
Ideální použití – při přípravě rýže, na těstoviny a luštěniny, do omáček, polévek, salátů, ale i při dušení či smažení zeleniny, masa, ryb apod.
Dnes bychom Vám chtěli představit upravený recept, jehož autorství je připisováno písničkáři Janu Burianovi.
Typické použití pro tuto směs je recept na :
RYCHLÉ ŠPAGETY
Do osolené vody dáme uvařit italské bezvaječné špagety (cca 400 g) a hlídáme, abychom je nerozvařili. Mezitím na olivovém oleji (3 lžíce) mírně osmahneme nadrobno pokrájenou cibulku, poprášíme hladkou moukou (1 lžíce) a usmažíme světlou jíšku. Z konzervy sterilovaného hrášku (cca 350 g) vsypeme na pánvičku nejen hezké zelené kuličky, ale vlijeme i zhruba polovinu nálevu. Po rozmíchání přidáme kelímek kyselé smetany (200 g), podle chuti rozředíme trochou mléka, přikyselíme šťávou asi z 1/2 citronu, osolíme a dochutíme 1 lžičkou směsi koření „Karí – Anglický typ“. (Pro ty z nás, kdo si nedovedou představit špagety bez kečupu – možno přidat asi 2 lžíce).
Za stálého míchání vše dostatečně prohřejeme a podáváme se špagetami.