Rychlé špagety

Ingredience

Postup přípravy

KARÍ - ANGLICKÝ TYP

Nepálivý typ karí s největším podílem kurkumy. Dále obsahuje koriandr, hořčici, pískavici, česnek, něco málo chilli, soli a ostatních zelených bylin. Je to karí přizpůsobené anglické kuchyni.

Ideální použití – při přípravě rýže, na těstoviny a luštěniny, do omáček, polévek, salátů, ale i při dušení či smažení zeleniny, masa, ryb apod.

Dnes bychom Vám chtěli představit upravený recept, jehož autorství je připisováno písničkáři Janu Burianovi.

Typické použití pro tuto směs je recept na :

RYCHLÉ ŠPAGETY

Do osolené vody dáme uvařit italské bezvaječné špagety (cca 400 g) a hlídáme, abychom je nerozvařili. Mezitím na olivovém oleji (3 lžíce) mírně osmahneme nadrobno pokrájenou cibulku, poprášíme hladkou moukou (1 lžíce) a usmažíme světlou jíšku. Z konzervy sterilovaného hrášku (cca 350 g) vsypeme na pánvičku nejen hezké zelené kuličky, ale vlijeme i zhruba polovinu nálevu. Po rozmíchání přidáme kelímek kyselé smetany (200 g), podle chuti rozředíme trochou mléka, přikyselíme šťávou asi z 1/2 citronu, osolíme a dochutíme 1 lžičkou směsi koření „Karí – Anglický typ“. (Pro ty z nás, kdo si nedovedou představit špagety bez kečupu – možno přidat asi 2 lžíce).

Za stálého míchání vše dostatečně prohřejeme a podáváme se špagetami.

Použité suroviny na 4 porce :

400 g špaget, olivový olej, 1 střední cibule, hladká mouka (na jíšku), konzerva (asi 350 g) sterilovaného hrášku, kelímek (200 g) kyselé smetany, mléko na rozředění, 1 citron, sůl, směs koření „Karí – Anglický typ“, kečup

Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...