Salát "Chimichuri"
15 minut a je hotovo. Jeden z našich prvních receptů, který máme pořád stejně rádi. Už jste ho vyzkoušeli?
Přejít na postup15 min.
4
Ingredience
Použité suroviny na 4 porce:
- 1/2 hlávky čínského zelí
- 1 nadrobno nakrájená menší cibule
- 100 g sýra balkánského typu
- 2 větší mrkve nakrájené na 0,5 cm silná kolečka
- 50 ml olivového oleje
- 1 polévková lžíce směsi koření "Chimichuri" od Antonína
- dle chuti cca 10 oliv
- sůl
Použité koření
Postup přípravy
2 větší mrkve nakrájené na kolečka povaříme 5 minut ve vodě.
Půl hlávky čínského zelí nakrájíme na kostičky, dáme do misky a postupně přidáváme na drobno nakrájenou menší cibuli, povařenou mrkev a na kostičky nakrájených 10 dkg balkánského sýra.
Salát zalijeme 0,5 dcl olivového oleje a zasypeme jednou polévkovou lžicí kořenící směsi „Chimichuri“. Dle chuti je možno přidat cca 10 rozpůlených oliv. Vše promícháme a necháme chvíli proležet.
Salát podáváme čerstvý jako přílohu k hlavnímu jídlu nebo samostatně s bílým pečivem.