Salát Coleslaw
Křupavý salát s čerstvě umletým pepřem Tellicherry je výborný jako hlavní chod s pečivem nebo jako oblíbená příloha ke grilovaným masům.
Přejít na postup15 min.
4-6
Ingredience
Použité suroviny na 4-6 porcí:
- 1 hlávka letního zelí (cca 1 kg, najemno nakrouhaná)
- 2-3 mrkve (nadrobno nakrájené nebo nastrouhané)
- 2 jarní cibulky
- 3 lžíce řeckého jogurtu
- 100 ml majonézy (cca 8 lžic)
- 2 lžíce vinného octa
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 2 lžíce cukru (lepší je třtinový)
- 1 lžička medu
- 2 lžičky jemné dijonské hořčice
- 1 lžička čerstvě namletého Pepře černého celého Tellichery
- sůl dle chuti (není nutná)
- Přílohy: pečivo, grilovaná masa
Použité koření
Postup přípravy
1 hlávku letního zelí (cca 1 kg) zbavíme vnějších listů a nakrouháme (nakrájíme) na co nejjemnější nudličky.
Najemno nastrouháme 2-3 očištěné mrkve, nadrobno nakrájíme 2 jarní cibulky.
Připravíme si zálivku rozšleháním 3 lžic řeckého jogurtu, 100 ml majonézy, 2 lžic vinného octa, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 lžic cukru, 1 lžičky medu, 2 lžiček jemné dijonské hořčice a 1 lžičky čerstvě namletého pepře Tellichery.
Zelí, mrkev a cibulku ve větší misce promícháme a dle chuti lehce osolíme.
Přidáme zálivku a dokonale promícháme. Ideální je nechat jej cca 30 minut v chladu rozležet.
Servírujeme samostatně nebo s pečivem jako rychlou večeři nebo jako přílohu ke grilovaným masům.