Salát Coleslaw

Křupavý salát s čerstvě umletým pepřem Tellicherry je výborný jako hlavní chod s pečivem nebo jako oblíbená příloha ke grilovaným masům.

Přejít na postup

15 min.

4-6


Ingredience

Použité suroviny na 4-6 porcí:

  • 1 hlávka letního zelí (cca 1 kg, najemno nakrouhaná)
  • 2-3 mrkve (nadrobno nakrájené nebo nastrouhané)
  • 2 jarní cibulky
  • 3 lžíce řeckého jogurtu
  • 100 ml majonézy (cca 8 lžic)
  • 2 lžíce vinného octa
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 2 lžíce cukru (lepší je třtinový)
  • 1 lžička medu
  • 2 lžičky jemné dijonské hořčice
  • 1 lžička čerstvě namletého Pepře černého celého Tellichery
  • sůl dle chuti (není nutná)
  • Přílohy: pečivo, grilovaná masa

Postup přípravy

16

1 hlávku letního zelí (cca 1 kg) zbavíme vnějších listů a nakrouháme (nakrájíme) na co nejjemnější nudličky.

Salát Coleslaw – recept krok 1
26

Najemno nastrouháme 2-3 očištěné mrkve, nadrobno nakrájíme 2 jarní cibulky.

Salát Coleslaw – recept krok 2
36

Připravíme si zálivku rozšleháním 3 lžic řeckého jogurtu, 100 ml majonézy, 2 lžic vinného octa, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 lžic cukru, 1 lžičky medu, 2 lžiček jemné dijonské hořčice a 1 lžičky čerstvě namletého pepře Tellichery.

Salát Coleslaw – recept krok 3
46

Zelí, mrkev a cibulku ve větší misce promícháme a dle chuti lehce osolíme.

Salát Coleslaw – recept krok 4
56

Přidáme zálivku a dokonale promícháme. Ideální je nechat jej cca 30 minut v chladu rozležet.

Salát Coleslaw – recept krok 5
66

Servírujeme samostatně nebo s pečivem jako rychlou večeři nebo jako přílohu ke grilovaným masům.

Salát Coleslaw – recept krok 6
Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...