Salát z krabích tyčinek od paní Jitky Janečkové

Ingredience

Postup přípravy

CITRONOVÝ PEPŘ

Originální ostřejší směs koření určená zejména na minutky z masa, na steaky, na rožněná a pečená masa, dále do gulášů, na zvěřinu. Výborně chutná v zeleninových salátech, zapečených těstovinách apod. Lze ji s úspěchem použít i při smažení a pečení ryb.

Obsahuje černý drcený pepř, citronovou kůru, cukr, sůl a bylinky.

Typické použití pro tuto směs je recept na :

SALÁT Z KRABÍCH TYČINEK (od paní Jitky Janečkové)

Krabí tyčinky a kompotovaný ananas nakrájíme na menší kostičky, přidáme jednu zakysanou smetanu, ½ majolky light, lžičku citronového pepře. Opatrně promícháme a podle chuti dosolíme. Necháme v lednici pěkně vychladit.

Podáváme ozdobené ledovým salátem a kouskem rajského jablíčka. Jako příloha je vynikající bageta kterou rozkrojíme, lehce potřeme bylinkovým máslem (máslo, koření „Bylinkové máslo“, sůl) a krátce v troubě rozpečeme.

Použité suroviny na 4 porce :

1 větší balení krabích tyčinek (dvě řady nad sebou), 1 kompotovaný ananas, 1 zakysaná smetana, 1 majolka light, směs koření „Citronový pepř“, sůl

přílohy :

pečivo, bageta s máslem a směsí koření „Bylinkové máslo“

Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...