Salát z krabích tyčinek od paní Jitky Janečkové
Ingredience
Použité koření
Postup přípravy
CITRONOVÝ PEPŘ
Originální ostřejší směs koření určená zejména na minutky z masa, na steaky, na rožněná a pečená masa, dále do gulášů, na zvěřinu. Výborně chutná v zeleninových salátech, zapečených těstovinách apod. Lze ji s úspěchem použít i při smažení a pečení ryb.
Obsahuje černý drcený pepř, citronovou kůru, cukr, sůl a bylinky.
Typické použití pro tuto směs je recept na :
SALÁT Z KRABÍCH TYČINEK (od paní Jitky Janečkové)
Krabí tyčinky a kompotovaný ananas nakrájíme na menší kostičky, přidáme jednu zakysanou smetanu, ½ majolky light, lžičku citronového pepře. Opatrně promícháme a podle chuti dosolíme. Necháme v lednici pěkně vychladit.
Podáváme ozdobené ledovým salátem a kouskem rajského jablíčka. Jako příloha je vynikající bageta kterou rozkrojíme, lehce potřeme bylinkovým máslem (máslo, koření „Bylinkové máslo“, sůl) a krátce v troubě rozpečeme.