Shakshuka

Marocká shakshuka - rychlý a vydatný pokrm z jedné pánve, voňavý a nádherně barevný.

Přejít na postup

30 min. příprava70 min. vaření

4


Ingredience

Použité suroviny na 4 porce:

  • 800 g zralých sherry rajčat rozpůlených
  • 1 střední cibule nakrájená nadrobno
  • 3 stroužky česneku nasekané nadrobno
  • 1 řapík řapíkatého celeru nakrájený na 0,5 cm kousky
  • 1 červená kapie nakrájená nadrobno
  • 1 žlutá kapie nakrájená nadrobno
  • 2 lžíce oleje na smažení
  • 1 vrchovatá lžíce směsi koření Harísa
  • 1 lžička soli
  • 4 vejce
  • drcené chilli dle chuti
  • hrst čerstvé nasekané petrželky
  • 100 g feta sýra nahrubo nastrouhaného

Postup přípravy

15

Ve větší pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a na něm necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou 1 střední cibuli. Na konci přidáme nadrobno nasekané 3 stroužky česneku s 1 vrchovatou lžící směsi koření Harísa od Antonína, promícháme a necháme cca půl minuty rozvonět.

Marocká shakshuka – recept krok 1
25

Přidáme nadrobno nakrájenou 1 červenou a 1 žlutou kapii spolu s 800 g rozpůlených zralých sherry rajčátek, na 0,5 cm kousky nakrájený řapík celeru, 1 lžičku soli, drcené chilli dle chuti a na mírném ohni vaříme do zhoustnutí cca 30 minut.

Marocká shakshuka – recept krok 2
35

Do směsi na pánvi vmícháme 100 g nahrubo nastrouhaného feta sýra.

Marocká shakshuka – recept krok 3
45

Rozklepneme 4 vejce (do každé čtvrtiny pánve jedno), přiklopíme a necháme 3 minuty probublávat, dokud bílek neztuhne a žloutek zůstane tekutý. Nemícháme.

Marocká shakshuka – recept krok 4
55

Posypeme hrstí čerstvě nasekané petrželky a podáváme s pita chlebem nebo jiným pečivem.

Marocká shakshuka – recept krok 5
Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...