Silvestrovský citronový pečenáč

Pokud Vám zbydou ze Štědrovečerní večeře rybí řízky, doporučujeme je využít k přípravě této silvestrovské nebo novoroční pochoutky, kdy určitě přijdou vhod.

Přejít na postup

20 min. příprava, 7 dní zrání (cca)

3-5 litrová sklenice, 6 porcí


Ingredience

Použité suroviny na 3-5 litrovou sklenici:

lžíce – rovná polévková lžíce
lžička – rovná čajová lžička

  • 6-8 rybích řízků (smažených v trojobalu)
  • 2 větší cibule
  • 0,5 litru lihového (8 %) octa
  • nové koření (6 kuliček)
  • chilli papričky celé nebo drcené dle chuti
  • bobkový list celý (3 kusy)
  • směs koření „Citronový pepř" od Antonína

Postup přípravy

14

Vhodnou 3-5 litrovou sklenici dobře vymyjeme horkou vodou a připravíme si nálev. Do 2 litrového hrnce nalijeme 0,5 litru vody a 0,5 litru lihového (8 %) octa. Přidáme tři celé bobkové listy a šest kuliček nového koření. Nálev přivedeme k varu a krátce povaříme. Odstavíme ze sporáku a necháme vychladnout.

Silvestrovské pečenáče – recept krok 1
24

6-8 studených rybích řízků rozpůlíme. Dvě větší cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka.

Silvestrovské pečenáče – recept krok 2
34

Poloviny řízků vkládáme po vrstvách (cca 3 ks na 1 vrstvu) do sklenice a každou vrstvu proložíme rozdělenými kolečky cibule, přidáme chilli papričky celé nebo drcené dle chuti a posypeme ½ lžičky citronového pepře.

Silvestrovské pečenáče – recept krok 3
44

Na závěr vše zalijeme připraveným nálevem, sklenici dobře uzavřeme a necháme do Silvestra (cca 7 dní) odležet v chladnu.

Silvestrovské pečenáče – recept krok 4
Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...