Sirene po šopski

Vychutnejte si typickou chuť Bulharska díky "Čubrice" – jedné z nejrozšířenějších balkánských směsí.

Přejít na postup

15 min. příprava20 min. pečení

1


Ingredience

Použité suroviny na 1 porci:

  • 1 střední rajské jablíčko
  • slabší plátek balkánského sýra
  • směs koření „Čubrica“ od Antonína
  • olej
  • 1 vajíčko
  • malá čerstvá feferonka (nebo sladká paprika)

Použité koření

Postup přípravy

15

Rajské jablíčko nakrájíme na plátky a vložíme na dno suché zapékací misky (nejlépe skleněné s pokličkou).

Sirene po šopski - recept krok 1
25

Přikryjeme slabším plátkem balkánského sýra, hustě posypeme směsí koření „Čubrica“ od Antonína a po okrajích misky zakapeme olejem.

Sirene po šopski - recept krok 2
35

Na sýr rozklepneme 1 vajíčko a vše ozdobíme malou čerstvou feferonkou (nebo paprikou). Nesolíme!

Sirene po šopski - recept krok 3
45

Troubu předehřejeme na 200 °C, misku přikryjeme pokličkou a zapékáme cca 20 minut.

Sirene po šopski - recept krok 4
55

Podáváme s bílým pečivem (jako předkrm) nebo s  brambory či hranolky jako hlavní chod.

Sirene po šopski - recept krok 5
Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...