Sirene po šopski

Vychutnejte si typickou chuť Bulharska díky "Čubrice" – jedné z nejrozšířenějších balkánských směsí.
Přejít na postup15 min. příprava20 min. pečení
1
Ingredience
Použité suroviny na 1 porci:
- 1 střední rajské jablíčko
- slabší plátek balkánského sýra
- směs koření „Čubrica“ od Antonína
- olej
- 1 vajíčko
- malá čerstvá feferonka (nebo sladká paprika)
Použité koření
Postup přípravy
Rajské jablíčko nakrájíme na plátky a vložíme na dno suché zapékací misky (nejlépe skleněné s pokličkou).

Přikryjeme slabším plátkem balkánského sýra, hustě posypeme směsí koření „Čubrica“ od Antonína a po okrajích misky zakapeme olejem.

Na sýr rozklepneme 1 vajíčko a vše ozdobíme malou čerstvou feferonkou (nebo paprikou). Nesolíme!

Troubu předehřejeme na 200 °C, misku přikryjeme pokličkou a zapékáme cca 20 minut.

Podáváme s bílým pečivem (jako předkrm) nebo s brambory či hranolky jako hlavní chod.
