Sladká skořicová rychlovka
Ingredience
Použité koření
Postup přípravy
SKOŘICOVÝ CUKR
Směs extra jemně mleté skořice a mletého cukru. Cukr výborně doplňuje skořici mletou. Využívá se zejména na pečení různých sladkých pokrmů, při přípravě moučníků, také do kompotů, k dochucení kávy či k posypání krupicové kaše nebo palačinek, které milují hlavně děti.
Tato buchta je rychlá, jednoduchá na přípravu a velice nám chutnala. Proto se s Vámi rádi podělíme o tento recept.
SLADKÁ SKOŘICOVÁ RYCHLOVKA
(odměřuje se pomocí hrnku nebo skleničky o obsahu 200 ml)
V hlubší misce smícháme 2 hrnky polohrubé mouky s 1 hrnkem cukru krystalu. Přidáme 1 hrnek mléka, 2 vejce, 3 lžíce bílého jogurtu, 5 lžic oleje, jednu lžičku směsi koření od Antonína "Voňavé pečení s vanilkou" a vše dobře promícháme, aby hmota byla vláčná (ne příliš tekutá a ne příliš tuhá).
Připravíme si plech na pečení (cca velikost 25x35cm), vymažeme a vysypeme moukou.
3 - 4 jablíčka oloupeme (není nutností), zbavíme jádřinců a nakrájíme na měsíčky (asi tak půl centimetru široké).
Nyní přisypeme do připravené hmoty na buchtu prášek do pečiva a znovu pěkně promícháme. Těsto nalijeme na plech a připravené měsíčky z jablek pravidelně do těsta zapícháme (širším okrajem nahoru).
Celý povrch buchty rovnoměrně posypeme 2 lžícemi "Skořicového cukru" od Antonína a pečeme při 170°C necelou půlhodinku.