Smažené kuře po jižansku

Připravte si doma Smažené kuře po jižansku a vychutnejte si křehké, šťavnaté maso s křupavou kůrkou, které vás přenese do srdce amerického jihu – ideální volba pro rodinnou večeři nebo víkendové pochutnání.

Přejít na postup

Ingredience

  • 1 kg kuřecích stehýnek nebo křidýlek
  • 250 ml acidofilního mléka
  • 1 lžička soli
  • 2 vejce
  • 200 g hladké mouky
  • 2 lžičky kořenící směsi Barbecue od Antonína
  • olej na smažení
  • Přílohy: bramborová kaše, hranolky

Použité koření

Postup přípravy

17

V misce si připravíme marinádu rozšleháním 250 ml acidofilního mléka a 2 vajec.

Smažené kuře po jižansku – recept krok 1
27

Očistíme kuřecí stehýnka nebo křidýlka, promícháme je v misce s připravenou marinádou a alespoň 2 hodiny v chladu marinujeme.

Smažené kuře po jižansku – recept krok 2
37

V druhé misce dokonale promícháme 200 g hladké mouky, 2 lžičky směsi koření Barbecue od Antonína a 1 lžičku soli.

Smažené kuře po jižansku – recept krok 3
47

Marinované kuřecí kousky dokonale obalíme v okořeněné mouce.

Smažené kuře po jižansku – recept krok 4
57

Obalené kuřecí kousky smažíme 10–15 minut (podle velikosti) ve vyšší vrstvě oleje při teplotě 180 ° C.

Smažené kuře po jižansku – recept krok 5
67

Po osmažení je necháme okapat v misce vyložené papírovými ubrousky, které odsají přebytečný olej.

Smažené kuře po jižansku – recept krok 6
77

Podáváme typicky s bramborovou kaší, americkými brambory nebo hranolky.

Smažené kuře po jižansku – recept krok 7
Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...