Smetanový špenát s cizrnou

Překvapivě chutný a lehký vegetariánský pokrm inspirovaný indickou kuchyní, který máte za 30 minut na stole.

Přejít na postup

30 minut

4


Ingredience

Použité suroviny na 4 porce:

  • 600 g brambor
  • 6 lžic oleje
  • 30 g strouhaného kokosu
  • listový špenát (0,5 kg mraženého nebo 0,75 kg čerstvého) - ne protlak
  • 200 ml smetany nebo její veganské varianty
  • nakládaná cizrna (1 plechovka – cca 400 g)
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 3 lžičky „Karí - anglický typ“ od Antonína
  • chilli mleté dle chuti
  • sůl

Postup přípravy

18

600 g brambor oloupeme, nakrájíme je na kostičky o velikosti cca 2 cm a opečeme je na oleji dozlatova (ve fritovacím nebo jiném hrnci).

Smetanový špenát s cizrnou - recept krok 1
28

Do jiného hrnce dáme 6 lžic oleje a osmahneme na něm koření. 1 lžičku mletého římského kmínu (nebo čerstvě rozdrceného římského kmínu v hmoždíři) a 3 lžičky karí anglického typu. Pozor! Koření nepřipálit, ale nechat krásně rozvinout jeho chuť a vůni (cca 1-2 minuty).

Smetanový špenát s cizrnou - recept krok 2
38

Přisypeme 30 g strouhaného kokosu a opět krátce (1-2 minuty) osmahneme. Stále platí: nespálit, ale nechat rozvonět.

Smetanový špenát s cizrnou - recept krok 3
48

Přidáme 750 g listového špenátu a podlijeme 100 ml vody. Ještě okořeníme špetkou chilli mletého (dle chuti) a dusíme na mírném ohni 10 minut.

Smetanový špenát s cizrnou - recept krok 4
58

Přilijeme 200 ml smetany a za občasného míchání dusíme ještě 6 minut.

Smetanový špenát s cizrnou - recept krok 5
68

Přidáme cizrnu (400 g plechovku bez nálevu) a povaříme další 2 minuty.

Smetanový špenát s cizrnou - recept krok 6
78

Nakonec vhodíme opečené brambory, osolíme 1 lžičkou soli, krátce (cca 1 minutu) vše povaříme, odstavíme a máme hotovo.

Smetanový špenát s cizrnou - recept krok 7
88

Podáváme s rýží basmati, indickými plackami nebo pečivem.

Smetanový špenát s cizrnou - recept krok 8
Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...