Špagety s bejby omáčkou

Ingredience

Postup přípravy

BEJBY ŠPAGETY

Další z dětských směsí, tentokrát na oblíbené těstoviny. Obsahuje tomatový prášek, sladkou papriku, cibuli, bazalku, oregano, cukr (14 %) a mořskou sůl (14 %). Směs používáme do omáček a zálivek k těstovinám, ale i při přípravě těstovin samotných (při vaření přidáváme 1 – 2 lžičky směsi). Bejby špagety se hodí i na rýži a rýžové pokrmy, dušenou zeleninu, ratatoule, k dochucení rajské omáčky a polévky (1–2 lžičky na 4 porce). Je vhodná i na studenou kuchyni, při přípravě tvarohových, sýrových a majonézových pomazánek apod.

Typické použití pro tuto směs je recept na :

ŠPAGETY S BEJBY OMÁČKOU

Mrkev omyjeme, oškrábeme a nadrobno pokrájíme. Do hrnce s 250 ml zeleninového vývaru přidáme pokrájenou mrkev, 2 lžičky kořenící směsi „Bejby špagety“ a pod pokličkou na mírném ohni dusíme 15 minut. Odkryjeme a necháme v hrnci zchladit.

Špagety dáme vařit dle návodu na sáčku s 2 lžičkami směsi koření „Bejby špagety“ a s 1 lžící oleje. Mezitím v mixeru rozmixujeme mrkev (i s vývarem), přendáme zpět do hrnce, přilijeme smetanu, nastrouhaný sýr, osolíme 1 lžičkou soli a za stálého míchání ještě asi 3 – 5 minut prohřejeme na mírném ohni pod bodem varu. Vmícháme mleté ořechy a dle chuti dosolíme.

Špagety scedíme, propláchneme studenou vodou a v míse dobře promícháme s omáčkou.

Podáváme ihned. Na talíři můžeme obložit pokrájenou čerstvou zeleninou.

Použité suroviny na 4 porce:

250 g mrkve, 250 ml zeleninového vývaru (případně 250 ml vody s 1/2 kostky zeleninového bujónu), směs koření „Bejby špagety“, 500 g špaget, sůl, 1 lžička oleje, 250 ml smetany, 100 g (nebo 4 lžíce) strouhaného sýra dle chuti, 50 g (nebo 3 lžíce) mletých jader lískových oříšků
přílohy:
čerstvá zelenina (paprika, rajčata, okurka, pórek …)

Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...