Spaghetti Aglio Olio e Peperoncino

Antonínova varianta tradičního italského receptu na rychlé a chuťově výrazné těstoviny.

Přejít na postup

20 min.

4


Ingredience

Použité suroviny na 4 porce:

  • 500 g špaget
  • 2 vrchovaté lžíce směsi koření Aglio peperoncini
  • 5 lžic olivového oleje
  • 100 g sušených rajčat v oleji
  • 50 g jemně nastrouhaného parmazánu
  • hrst lístků hladkolisté petržele

Postup přípravy

15

Do hlubší a větší pánve dáme 4 lžíce olivového oleje, přisypeme 2 vrchovaté lžíce směsi koření Aglio peperoncini a necháme směs za studena nasáknout olejem a změknout.

Spaghetti Aglio Olio e Peperoncino – recept krok 1
25

Uvaříme 500 g špaget podle návodu, slijeme, přidáme 1 lžíci olivového oleje, promícháme a přikryté necháme chvilku dojít.

Spaghetti Aglio Olio e Peperoncino – recept krok 2
35

100 g sušených rajčat nakrájíme na cca 1 cm kousky (kdo rád více pálivé přidá chilli papričku nakrájenou na tenké kroužky s nebo bez jadérek) a přidáme do pánve ke koření. Vše pomalu osmahneme až směs začne výrazně vonět (2-3 minuty).

Spaghetti Aglio Olio e Peperoncino – recept krok 3
45

Přisypeme uvařené špagety a za opatrného promíchávání 2-3 minuty osmahneme.

Spaghetti Aglio Olio e Peperoncino – recept krok 4
55

Promícháme s 50 g jemně nastrouhaného parmazánu a podáváme ozdobené nasekanými lístky hladkolisté petržele samotné nebo jako výbornou přílohu (například ke steakům).

Spaghetti Aglio Olio e Peperoncino – recept krok 5
Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...