Spaghetti Aglio Olio e Peperoncino
Antonínova varianta tradičního italského receptu na rychlé a chuťově výrazné těstoviny.
Přejít na postup20 min.
4
Ingredience
Použité suroviny na 4 porce:
- 500 g špaget
- 2 vrchovaté lžíce směsi koření Aglio peperoncini
- 5 lžic olivového oleje
- 100 g sušených rajčat v oleji
- 50 g jemně nastrouhaného parmazánu
- hrst lístků hladkolisté petržele
Použité koření
Postup přípravy
Do hlubší a větší pánve dáme 4 lžíce olivového oleje, přisypeme 2 vrchovaté lžíce směsi koření Aglio peperoncini a necháme směs za studena nasáknout olejem a změknout.
Uvaříme 500 g špaget podle návodu, slijeme, přidáme 1 lžíci olivového oleje, promícháme a přikryté necháme chvilku dojít.
100 g sušených rajčat nakrájíme na cca 1 cm kousky (kdo rád více pálivé přidá chilli papričku nakrájenou na tenké kroužky s nebo bez jadérek) a přidáme do pánve ke koření. Vše pomalu osmahneme až směs začne výrazně vonět (2-3 minuty).
Přisypeme uvařené špagety a za opatrného promíchávání 2-3 minuty osmahneme.
Promícháme s 50 g jemně nastrouhaného parmazánu a podáváme ozdobené nasekanými lístky hladkolisté petržele samotné nebo jako výbornou přílohu (například ke steakům).