Šunkové rychlofleky
Ingredience
Použité koření
Postup přípravy
SALÁT PIKANT
Jedna z našich nejoblíbenějších směsí, která je vhodná na zeleninové saláty, do polévek, na minutky, těstoviny a vaječné pokrmy, skopovou pečeni, tvaroh a sýrové pokrmy, na bramborovou kaši, rýži, pohanku, fazole apod.
Také stále nestíháte a přitom musíte řešit: „Co budu vařit?“ Dnešní jednoduchý, extrarychlý, stokráte ozkoušený a přitom chuťově vynikající recept - to je řešení pro vás!
ŠUNKOVÉ RYCHLOFLEKY
Do osolené vody dáte rychle uvařit těstovinové flíčky dle návodu (asi10min).
V dobrém hrnci rozpálíte 6 lžic oleje a rychle osmahnete na kolečka nakrájený pórek, přidáte 4 nakrájené žampiony, také krátce osmahneme a přidáme 200 gramů na kousky nakrájené šunky. Rychle osmahnete, přidáte lžíci směsi koření "Salát pikant", 3 lžíce sterilizovaného hrášku (když nemáte hrášek, můžete tam dát kukuřičku, když nemáte ani kukuřičku, tak tam nedávejte nic:-)).
Uvařené těstoviny rychle sceďte, vysypte do hrnce a promíchněte se šunkou a dalšími ingrediencemi. Vše urovnejte do zapékací misky nebo menšího pekáčku.
Do vhodné nádoby rozklepněte 3 vajíčka, přidejte 3 lžíce smetany, půl lžičky soli a trošku čerstvě namletého pepře. Metličkou vajíčka s kořením a smetanou rychle rozšlehejte a zalijte tím připravený pokrm v pekáčku.
Rychle to hoďte do trouby a zapečte zprudka při 200°C asi 15 -20 minut (až se udělá na povrchu krásná křupavá kůrčička).
Podávejte s kyselou okurkou a jezte pěkně pomalu, abyste si tu dobrotu náležitě vychutnali.