Svařené víno - o
VytisknoutGLÜHWEIN - SVAŘENÉ VÍNO
Typ hrubě drcené německé směsi „Glühwein“ určené především na svařené víno (dáváme 1/2 – 1 lžíce na 1 l červeného vína).
Obsahuje drcenou skořici, citrónovou kůru, hřebíček a vonné bylinky.
SVAŘENÉ VÍNO
1 litr sladšího červeného vína zahřejeme, nejlépe ve varném skle, těsně k bodu varu. Vsypeme 1 lžíci směsi koření „Glühwein“, odstavíme ze sporáku a necháme cca 10 minut louhovat. Přes sítko přelijeme do skleniček. Podáváme s plátkem citronu.
Obměny:
- spolu se směsí „Glühwein“ přidáme do vína i 1 hvězdičku badyánu, či kousek vanilkového lusku
- po odstavení ze sporáku přidáme 2 – 4 lžičky rozpustné kávy
ČAJ
Směs „Glühwein“ s úspěchem používáme i k dochucení černých, zelených nebo i ovocných čajů (spolu s čajem necháme louhovat i přiměřené množství směsi „Glühwein“.