Sváteční kapiová pomazánka

Ingredience

Postup přípravy

KAPIOVÁ POMAZÁNKA

Obsahuje mletou cibuli, vločky červené a zelené kapie, mletou sladkou papriku, trochu černého pepře a soli.

Je určena k přípravě tvarohových a sýrových pomazánek, ale má mnohostranné použití – k dochucení polévek, gulášů, majonézových a masových pomazánek apod.

Typický recept s použitím této směsi je :

SVÁTEČNÍ KAPIOVÁ POMAZÁNKA

Tvaroh rozetřeme se změklým máslem. Přidáme 1 natvrdo uvařené a nadrobno nasekané vejce. Vmícháme jogurt, 2 lžíce kořenící směsi „Kapiová pomazánka“, 1 lžičku soli, 1 nadrobno nakrájenou menší cibuli a 2 nadrobno nakrájená rajská jablíčka, ze kterých jsme odstranili vnitřek (dužinu). Vše dobře promícháme nebo krátce našleháme ve šlehači.

Pomazánku necháme v chladničce cca 1 hodinu odležet. Mažeme na chléb, pečivo nebo veku.

Zdobíme nasekanou čerstvou pažitkou nebo nastrouhanými lískovými oříšky.

Použité suroviny :

250 g měkkého tvarohu, 100 – 150 g rostlinného másla, 2 lžíce směsi koření „Kapiová pomazánka“, 1 lžička soli, 1 malá cibule, 1 natvrdo uvařené vejce, 2 větší rajská jablíčka, 150 g bílého jogurtu
na posypání :
čerstvá pažitka nebo nastrouhané lískové oříšky
přílohy :
chléb, pečivo, veka

Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...