Taštičky Quattro Formaggi s medvědím česnekem
40 min. příprava 20 min. pečení
24 taštiček
Ingredience
Použité suroviny na 24 taštiček:
- 500 g listového těsta
- 50 g čerstvého medvědího česneku
- 100 g krémového sýra (cream chesse)
- 100 g mozzarelly
- 100 g cheddaru
- 50 g parmazánu nebo Gran Moravii
- 4-5 sušených rajčat v oleji
- 2 vejce
- ½ lžičky soli
- 1 vrchovatá lžička sušeného tymiánu
- 1 vrchovatá lžička sušeného oregana
Použité koření
Postup přípravy
500 g listového těsta rozdělíme na poloviny a každou vyválíme na tloušťku cca 2 mm do stejně velkého tvaru obdélníku velikosti pečícího plechu.
Na náplň si dokonale vyšleháme 1 vejce, najemno nasekáme 50 g medvědího česneku, nadrobno nakrájíme 100 g cheddaru, 100 g mozzarelly a 4-5 sušených rajčat v oleji a jemně nastrouháme 50 g parmazánu (Gran Moravii).
V míse vše dokonale promícháme spolu se 100 g krémového sýra (cream chesse), ½ lžičky soli a po 1 vrchovaté lžičce sušeného oregana a sušeného tymiánu.
Z poloviny rozváleného listového těsta rádýlkem vytvoříme čtverce o hraně cca 6 cm a do středu každého dáme vrchovatou lžičku náplně.
Z druhé poloviny těsta rádýlkem vykrájíme stejný počet stejně velkých čtverců, které položíme na naplněné čtverečky a vidličkou přimáčkneme horní i dolní (díl s náplní) po celém obvodu k sobě – vzniknou čtvercové taštičky.
Každou taštičku nahoře nastřihneme do kříže, položíme na pečící papír a potřeme rozšlehaným vejcem.
Pečeme při 200 °C cca 20 minut a ideálně ještě teplé podáváme.