Teplá sýrová pomazánka

Ingredience

Postup přípravy

ČESNEKOVÁ POMAZÁNKA

Směs koření, která je určena k přípravě tvarohových, majonézových, sýrových i masových pomazánek, s výraznou chutí po česneku.

Obsahuje sušený česnek, mletý bílý pepř, sušenou petržel, mrkev a cibuli, mleté hořčičné semínko a kuchyňskou sůl.

Hodí se i k posypání chleba s lučinou a k tvarohovým sýrům. Lze ji také použít k dochucení speciálních polévek (česnečka) a omáček.

TEPLÁ SÝROVÁ POMAZÁNKA

Jednu nadrobno nakrájenou menší cibuli zpěníme na 1 lžíci oleje (slunečnicového). Přidáme cca 140 – 160 g měkkého taveného sýra (6 trojúhelníčků), který vidličkou dobře rozmačkáme. Dále 2 čerstvá vejce a 2 lžičky kořenící směsi „Česneková pomazánka“. Na mírném ohni vše dobře mícháme, až se sýr rozpustí a spojí s vajíčkem. Případně dle chuti dokořeníme.

Mažeme ještě teplé na chléb nebo veku. Skvěle chutná na topinkách nebo na opečených toastech.

Zdobíme nejlépe na kolečka nakrájenými rajskými jablíčky.

Použité suroviny :

1 lžíce oleje, 1 menší cibule, 140 - 160 g měkkého taveného sýra“, 2 vejce, 2 lžičky kořenící směsi „Česneková pomazánka“
na ozdobení :
rajské jablíčko
přílohy :
opečený chléb, toasty

Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...