Teplá sýrová pomazánka
Ingredience
Použité koření
Postup přípravy
ČESNEKOVÁ POMAZÁNKA
Směs koření, která je určena k přípravě tvarohových, majonézových, sýrových i masových pomazánek, s výraznou chutí po česneku.
Obsahuje sušený česnek, mletý bílý pepř, sušenou petržel, mrkev a cibuli, mleté hořčičné semínko a kuchyňskou sůl.
Hodí se i k posypání chleba s lučinou a k tvarohovým sýrům. Lze ji také použít k dochucení speciálních polévek (česnečka) a omáček.
TEPLÁ SÝROVÁ POMAZÁNKA
Jednu nadrobno nakrájenou menší cibuli zpěníme na 1 lžíci oleje (slunečnicového). Přidáme cca 140 – 160 g měkkého taveného sýra (6 trojúhelníčků), který vidličkou dobře rozmačkáme. Dále 2 čerstvá vejce a 2 lžičky kořenící směsi „Česneková pomazánka“. Na mírném ohni vše dobře mícháme, až se sýr rozpustí a spojí s vajíčkem. Případně dle chuti dokořeníme.
Mažeme ještě teplé na chléb nebo veku. Skvěle chutná na topinkách nebo na opečených toastech.
Zdobíme nejlépe na kolečka nakrájenými rajskými jablíčky.
Použité suroviny :
1 lžíce oleje, 1 menší cibule, 140 - 160 g měkkého taveného sýra“, 2 vejce, 2 lžičky kořenící směsi „Česneková pomazánka“na ozdobení :
rajské jablíčko
přílohy :
opečený chléb, toasty