Těstovinový salát presto

Ingredience

Použité koření

Postup přípravy

PRESTO PESTO

Bylinková směs na přípravu pasty Pesto, oblíbené v italské kuchyni. Obsahuje petržel, bazalku, česnek, citronovou kůru, cibuli a sůl.

Presto pesto můžeme samozřejmě použít přímo na posypání těstovin, salátů zeleninových i těstovinových nebo do pomazánek a bylinkových másel. Nejlepší je připravit ze směsi koření „Presto pesto“ pastu. Do 2 lžic koření dáme 3 lžíce teplé vody, rozmícháme a chvilku počkáme až nám bazalka a petrželka nasákne vlhkost. Přidáme 3 lžíce olivového oleje a dobře promícháme. Pokud pastu dáme do sklenice a zalijeme vrstvičkou oleje tak nám vydrží v lednici i 2 týdny.

Do pasty můžeme přidat strouhaný parmazán a piniová semínka, jak nám radí italská kuchyně. Hotovou bylinkovou pastu s výraznou chutí česneku můžeme použít na těstoviny, noky, pizzu atd.

TĚSTOVINOVÝ SALÁT PRESTO

Těstoviny uvaříme v osolené vodě a cca 1 minutu před dovařením do nich dáme najemno nakrájenou cibuli a společně scedíme. Tak aby nám cibule zůstala společně s těstovinami. Těstoviny neproplachujeme vodou, pouze pokapeme olivovým olejem necháme vychladnout. Do studených těstovin zamícháme bílý jogurt, rajčata nakrájená na 0,5 cm kostičky, pastu připravenou ze směsi koření „Presto pesto“ (2 lžíce koření, 3 lžíce teplé vody a 3 lžíce oleje) a zakapeme citrónovou šťávou. Salát řádně promícháme a případně dosolíme podle chuti.

Salát můžeme konzumovat samostatně jako lehké letní jídlo, nebo s bílým pečivem. Případně ho podávat jako přílohu ke grilovaným masům a rybám.

Použité suroviny na 4 porce :

250 g bezvaječných těstovin, směs koření „Presto pesto“, olivový olej, 1 menší cibule nebo pórek, 3 větší rajčata, 2 lžíce citrónové šťávy, bílý jogurt

Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...