Thajské kuřecí curry

Jednoduchý recept na výborné kari, které zvládnete za 45 minut.

Přejít na postup

45 min.

4


Ingredience

  • 2 PL rostlinného oleje
  • česnek (cca 4-5 stroužků nahrubo nasekaného česneku)
  • cibule (nahrubo nasekaná 1 střední cibule)
  • zázvor (nahrubo nasekaný kousek velikosti palce)
  • 2 lžíce kari – thajský typ
  • 2 lžíce másla (ghee)
  • 1 plechovka (400 ml) kokosového mléka
  • 8 kuřecích stehenních řízků bez kůže (600-800 g)
  • 2 PL rybí omáčky
  • 1 ČL citronové trávy
  • 1 ČL hnědého cukru
  • čerstvá bazalka nebo koriandr
  • 1 červená chilli paprička, na kousky nakrájená
  • Příloha: Jasmínová nebo basmati rýže

Postup přípravy

17

Na 2 lžících rostlinného oleje ve velké pánvi na mírném ohni necháme zesklovatět nahrubo nasekaný zázvor (špalíček o velikosti menšího palce), 1 střední cibuli, 4-5 stroužků česneku a 1 chilli papričku.

Thajské kuřecí curry – recept krok 1
27

Přidáme 8 ks stehenních kuřecích řízků nakrájených na 2 cm kousky a lehce orestujeme.

Thajské kuřecí curry – recept krok 2
37

Na menší pánvičce rozehřejeme 2 lžíce másla, přisypeme 2 lžíce směsi Kari – thajský typ a mícháme, dokud se nevytvoří pasta kterou ihned zalijeme 400 ml kokosového mléka.

Thajské kuřecí curry – recept krok 3
47

Přidáme 2 lžíce rybí omáčky, 1 lžičku třtinového přírodního cukru, 1 lžičku citronové trávy, promícháme a nalijeme na orestované kuřecí kousky ve velké pánvi.

Thajské kuřecí curry – recept krok 4
57

Přivedeme k varu a pod poklicí zvolna dusíme 30 minut. Poté ochutnáme, můžeme lehce zředit vodou a pokud chceme slanější, přidáme rybí omáčku, pokud raději sladší, přidáme třtinový cukr.

Thajské kuřecí curry – recept krok 5
67

Přivedeme k varu, přidáme nahrubo nasekanou hrst čerstvé bazalky nebo koriandru (nebo mix), promícháme a vypneme plotýnku.

Thajské kuřecí curry – recept krok 6
77

Podáváme s jasmínovou nebo basmati rýží ozdobené několika lístky bazalky nebo koriandru.

Thajské kuřecí curry – recept krok 7
Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...