Turecký "Seekh Kebab"
Jednoduchá dobrota na gril nebo do trouby.
Přejít na postup20 min. příprava10 / 25 min - grilování / pečení
4
Ingredience
Použité suroviny na 4 porce:
- 500 g jehněčího nebo hovězího masa (mleté)
- 1 lžíce kořenící směsi Zátar
- 2 lžičky Paprika sladká maďarská
- 1 stroužek česneku (prolisovaný)
- 1 hrst čerstvé petrželové natě (najemno nasekané)
- 1 malá cibule (najemno nakrájená)
- 1 vejce
- 1 lžička plnotučné hořčice
- 1 lžička soli
- 12 špejlí
- Příloha: čerstvě nasekaný koriandr nebo petrželka, citrón a arabský „Pita“ chléb, brambory, rýže nebo pilaf.
Použité koření
Postup přípravy
500 g mletého jehněčího nebo hovězího masa dokonale promícháme s 1 lžící kořenící směsi Zátar, 2 lžičkami Paprika sladká maďarská, 1 prolisovaným stroužkem česneku, 1 hrstí najemno nasekané čerstvé petrželky, 1 malou najemno nakrájenou cibulí, 1 vejcem, 1 lžičkou plnotučné hořčice a 1 lžičkou soli. Vše musí krásně držet pohromadě.
Ze směsi vytvoříme 12 stejných hromádek, které postupně nabalíme na špejle. Vzniknou cca 10 cm dlouhé tenké šišky na špejlích.
Pečeme v troubě na plechu s pečícím papírem při 180 °C cca 25 minut nebo grilujeme ze všech stran dozlatova.
Podáváme s čerstvě nasekaným koriandrem nebo petrželkou, citrónem a s arabským „Pita“ chlebem, brambory, rýží nebo pilafem.