Turecký "Seekh Kebab"

Jednoduchá dobrota na gril nebo do trouby.

Přejít na postup

20 min. příprava10 / 25 min - grilování / pečení

4


Ingredience

Použité suroviny na 4 porce:

  • 500 g jehněčího nebo hovězího masa (mleté)
  • 1 lžíce kořenící směsi Zátar
  • 2 lžičky Paprika sladká maďarská
  • 1 stroužek česneku (prolisovaný)
  • 1 hrst čerstvé petrželové natě (najemno nasekané)
  • 1 malá cibule (najemno nakrájená)
  • 1 vejce
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • 1 lžička soli
  • 12 špejlí
  • Příloha: čerstvě nasekaný koriandr nebo petrželka, citrón a arabský „Pita“ chléb, brambory, rýže nebo pilaf.

Postup přípravy

14

500 g mletého jehněčího nebo hovězího masa dokonale promícháme s 1 lžící kořenící směsi Zátar, 2 lžičkami Paprika sladká maďarská, 1 prolisovaným stroužkem česneku, 1 hrstí najemno nasekané čerstvé petrželky, 1 malou najemno nakrájenou cibulí, 1 vejcem, 1 lžičkou plnotučné hořčice a 1 lžičkou soli. Vše musí krásně držet pohromadě.

Turecký „Seekh Kebab“ – recept krok 1
24

Ze směsi vytvoříme 12 stejných hromádek, které postupně nabalíme na špejle. Vzniknou cca 10 cm dlouhé tenké šišky na špejlích.

Turecký „Seekh Kebab“ – recept krok 2
34

Pečeme v troubě na plechu s pečícím papírem při 180 °C cca 25 minut nebo grilujeme ze všech stran dozlatova.

Turecký „Seekh Kebab“ – recept krok 3
44

Podáváme s čerstvě nasekaným koriandrem nebo petrželkou, citrónem a s arabským „Pita“ chlebem, brambory, rýží nebo pilafem.

Turecký „Seekh Kebab“ – recept krok 4
Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...