Tvarohový bochánek
Ingredience
Použité koření
Postup přípravy
VOŇAVÉ PEČENÍ S VANILKOU
Sladce vonící směs do pečiva a dezertů z pravé vanilky. Hodí se do čajového pečiva, krémů, sladkých omáček i ovocných zákusků. Obsahuje pomerančovou a citrónovou kůru, mletou vanilku, kardamom, skořici a cukr.
Mám rád jednoduché a dobré recepty. Tento jsem dostal od naší prodavačky Mirky a když jsem bochánek upekl, tak jsem ho málem ani nedofotil, protože jsem pořád musel ochutnávat.
TVAROHOVÝ BOCHÁNEK
250 gramů měkkého tvarohu, 150 gramů změklého másla, 150 gramů moučkového cukru a dvě vejce smícháme, až nám vznikne jemný krém. Dále přidáme 1 lžíci pravého "Vanilkového cukru od Antonína", jednu lžičku směsi koření "Voňavé pečení s vanilkou", 50 ml vlažného mléka, tři lžíce rumu a znovu propracujeme. Pak přisypeme 0,5 kg hladké mouky, dva prášky do pečiva a vše řádně prohněteme. Nakonec ještě přidáme 100 gramů rozinek a 50 gramů nasekaných mandlí.
Vytvoříme dva bochánky a dáme je na plech, který pokryjeme pečícím papírem. Bochánky pomázneme rozšlehaným vajíčkem a posypeme drcenými mandlemi.
Pečeme při teplotě 160°C asi 50minut a před podávání bochánek pocukrujeme moučkovým cukrem.
Veselé Velikonoce...