Tvarohový bochánek

Ingredience

Postup přípravy

VOŇAVÉ PEČENÍ S VANILKOU

Sladce vonící směs do pečiva a dezertů z pravé vanilky. Hodí se do čajového pečiva, krémů, sladkých omáček i ovocných zákusků. Obsahuje pomerančovou a citrónovou kůru, mletou vanilku, kardamom, skořici a cukr.

Mám rád jednoduché a dobré recepty. Tento jsem dostal od naší prodavačky Mirky a když jsem bochánek upekl, tak jsem ho málem ani nedofotil, protože jsem pořád musel ochutnávat.

TVAROHOVÝ BOCHÁNEK

250 gramů měkkého tvarohu, 150 gramů změklého másla, 150 gramů moučkového cukru a dvě vejce smícháme, až nám vznikne jemný krém. Dále přidáme 1 lžíci pravého "Vanilkového cukru od Antonína", jednu lžičku směsi koření "Voňavé pečení s vanilkou", 50 ml vlažného mléka, tři lžíce rumu a znovu propracujeme. Pak přisypeme 0,5 kg hladké mouky, dva prášky do pečiva a vše řádně prohněteme. Nakonec ještě přidáme 100 gramů rozinek a 50 gramů nasekaných mandlí.

Vytvoříme dva bochánky a dáme je na plech, který pokryjeme pečícím papírem. Bochánky pomázneme rozšlehaným vajíčkem a posypeme drcenými mandlemi.

Pečeme při teplotě 160°C asi 50minut a před podávání bochánek pocukrujeme moučkovým cukrem.

Veselé Velikonoce...

Použité suroviny:

250g měkkého tvarohu, 150g másla, 3 vejce (2 vejce do těsta a 1 vejce na potření), 50ml mléka , 3 lžíce rumu, 500g hladké mouky, 150g moučkového cukru, 2 prášky do pečiva, 1 lžíce „Vanilkového cukru od Antonína“, 1 lžička směsi "Voňavé pečení s vanilkou", 100g rozinek, 100g sekaných loupaných mandlí nebo plátky , (50g do těsta a 50g na posypání)

Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...