Twister od Antonína


30 minut + 1 hodina odpočinutí těsta

4


Ingredience

Použité koření

Postup přípravy

BEJBY GRIL

Příjemně vonící nepálivá směs koření pro všestranné použití, zejména do dietních pokrmů, dětských jídel, na studenou kuchyni, pomazánky, do polévek, omáček, při přípravě masa a zeleniny.

Pokud chcete bezva tip na narozeninovou nebo prázdninovou oslavu svých dětí, vyzkoušejte Twister od Antonína. My jsme s ním měli vždy velký úspěch. (Chutná lépe než ty z fastfoodů)

TWISTER OD ANTONÍNA

1. Velmi důležitá je dobrá placka, do které se opečené maso zabalí. Těsto na placky si připravíme smícháním 150 g hladké a 150 g polohrubé mouky, dále přidáme 3 lžíce bílého jogurtu, 3 lžíce oleje, přibližně 100 ml vody a půl lžičky soli. Vypracujeme těsto (nemělo by být lepivé ani moc tuhé) a necháme ho alespoň hodinu odpočinout.

2. Kuřecí prsíčka nakrájíme na menší kostky, přidáme 1 lžičku směsi "Bejby gril", 1 menší lžičku soli, 1 lžíci sladkého rajčatového protlaku (italské jsou sladší) a 2 lžíce oleje. Vše promícháme.

3. Připravíme zeleninu do náplně: nakrájíme na malé kousky rajčata, oloupanou okurku a ledový salát, lehce osolíme a promícháme. Vyválíme na pomoučeném vále slabou placku (ve velikosti pánvičky). Pánev rozpálíme a nasucho placku opečeme z obou stran.

4. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, vložíme připravené kousky masa a opečeme ze všech stran (6 - 10 minut).

5. Opečené maso dáme na placku, přidáme nakrájenou zeleninu, lžíci dobrého bílého jogurtu (kdo chce, může dát majonézu).

6. Nakonec twister zarolujeme a podáváme třeba s hranolkami nebo jen tak.

Použité suroviny:

300g kuřecích prsou, 400g bílého jogurtu, 300g čerstvé zeleniny (rajčata, salátová okurka, ledový salát),150g hladké mouky, 150g polohrubé mouky, sladký rajčatový protlak, olej, sůl, směs koření "Bejby gril"

Příloha:

hranolky

Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...