Vepřová panenka Aglio Peperoncini od Václava Pacha
Ingredience
Použité koření
Postup přípravy
AGLIO PEPERONCINI
Italská pikantní česneková směs na všechny druhy těstovin. Výborná na vaječné pokrmy, pizzu, dušenou i čerstvou zeleninu, vhodná i do zapékaných pokrmů. Pro svoji univerzálnost se dá s úspěchem použít i na minutky z kuřecího nebo vepřového masa.
Obsahuje česnek, papriku pálivou, papriku sladkou, pepř bílý, petržel a sůl (16 %)
Typické použití pro tuto směs je recept na:
VEPŘOVÁ PANENKA AGLIO PEPERONCINI od Václava Pacha
Vepřovou panenku omyjeme, odblaníme a nakrájíme na plátky nejméně 1 cm silné. Lehce rukou naklepeme, okořeníme směsí koření „Aglio peperoncini“ a osolíme. Necháme v chladnu cca 15 min. odležet. Na teflonové pánvi rozehřejeme 3-4 lžíce oleje a okořeněné maso z obou stran opečeme. Hotové medailonky vyjmeme a uložíme v teple.
Ve výpeku osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu, do které dáme na kousky pokrájená krůtí játra a také opečeme.
Podáváme tak, že na kousky vepřového masa dáme opečenou směs slaniny a jater. Jako přílohu můžeme použít vařené nebo opečené brambory, bramborovou kaši, hranolky, nebo krokety. Nesmíme také zapomenout na bohatou zeleninovou přílohu.