Vepřová panenka Aglio Peperoncini od Václava Pacha

Ingredience

Postup přípravy

AGLIO PEPERONCINI

Italská pikantní česneková směs na všechny druhy těstovin. Výborná na vaječné pokrmy, pizzu, dušenou i čerstvou zeleninu, vhodná i do zapékaných pokrmů. Pro svoji univerzálnost se dá s úspěchem použít i na minutky z kuřecího nebo vepřového masa.

Obsahuje česnek, papriku pálivou, papriku sladkou, pepř bílý, petržel a sůl (16 %)

Typické použití pro tuto směs je recept na:

VEPŘOVÁ PANENKA AGLIO PEPERONCINI od Václava Pacha

Vepřovou panenku omyjeme, odblaníme a nakrájíme na plátky nejméně 1 cm silné. Lehce rukou naklepeme, okořeníme směsí koření „Aglio peperoncini“ a osolíme. Necháme v chladnu cca 15 min. odležet. Na teflonové pánvi rozehřejeme 3-4 lžíce oleje a okořeněné maso z obou stran opečeme. Hotové medailonky vyjmeme a uložíme v teple.

Ve výpeku osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu, do které dáme na kousky pokrájená krůtí játra a také opečeme.

Podáváme tak, že na kousky vepřového masa dáme opečenou směs slaniny a jater. Jako přílohu můžeme použít vařené nebo opečené brambory, bramborovou kaši, hranolky, nebo krokety. Nesmíme také zapomenout na bohatou zeleninovou přílohu.

Použité suroviny na 4 porce:

    1 vepřová panenka (400 g - 600 g)
    150 g - 200 g krůtích jater
    100 g anglické slaniny
    olej na smažení
    směs koření „Aglio peperoncini“
    sůl

přílohy :

brambory, bramborová kaše, hranolky, krokety, zeleninová obloha

Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...