Vepřový steak od Antonína

K létu patří grilování. Ochutnejte vylepšenou recepturu koření "Steak" v dnešním receptu, nebudete litovat.

Přejít na postup

Příprava 10 min.grilování 15 min.

4


Ingredience

Použité suroviny na 4 porce:

  • 600 g vepřové kotlety bez kosti nebo libovější krkovice
  • 1 lžíce oleje (do marinády)
  • 1 větší cibule
  • 2 lžíce směsi koření "Steak" od Antonína
  • "Dánská prémiová uzená sůl" od Antonína

Dip:

  • 1 zakysaná smetana
  • 1 lžíce koření "Salát pikant" od Antonína
  • sůl

Příloha:

Postup přípravy

17

Maso nakrájíme na 4 plátky 2 cm silné, okraje lehce nařízneme, aby se nekroutily.

Vepřový steak od Antonína – recept krok 1
27

Každou kotletu lehce potřeme olejem a dle chuti po obou stranách posypeme směsí Steak, položíme je na sebe, zabalíme do strečové folie a necháme minimálně do druhého dne v chladu marinovat.

Vepřový steak od Antonína – recept krok 2
37

Minimálně hodinu před grilováním vyndáme kotlety z chladu do pokojové teploty. Připravíme si menší hrnec, do kterého dáme na tenká kolečka nakrájenou cibuli, a postavíme jej na okraj grilu, aby se nahřál.

Vepřový steak od Antonína – recept krok 3
47

Do zakysané smetany přidáme vrchovatou lžíci směsi „Salát pikant“, lehce osolíme, promícháme a dáme na 15 minut do chladu rozležet.

Vepřový steak od Antonína – recept krok 4
57

Rozpálíme gril a kotlety zprudka, z každé strany cca 4 minuty, ogrilujeme. Po 2 minutách je vždy o 90° pootočíme, aby na mase vznikla typická mřížka.

Vepřový steak od Antonína – recept krok 5
67

Když jsou hotové, dáme je na 5-7 minut dojít do nahřátého hrnce s nakrájenou cibulí, lehce posypeme dánskou prémiovou uzenou solí a přiklopíme pokličkou. Uzená sůl se na horkých kotletách rozpustí, a uvolněná šťáva nádherně ochutí změklou cibuli.

Tokáň - recept krok 6
77

Podáváme s chlebem nebo farmářskými hranolkami, grilovanou zeleninou nebo řeckým salátem a s připraveným dipem.

Vepřový steak od Antonína – recept krok 7
Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...