Zlaté kuře

Tradiční kuře na kavkazský způsob výborné jako lehký oběd či večeře.

Přejít na postup

10 min. příprava25 min. vaření30 min. pečení

4


Ingredience

Použité suroviny na 4 porce:

Směs na potírání:

  • 1,5 lžíce másla
  • 1 vrchovatá lžička medu
  • 1 lžička soli
  • šťáva z 1/2 malého citronu

Přílohy:

  • chléb, rýže, brambory, nebo bramborová kaše

Postup přípravy

16

Připravíme si všechny ingredience.

Zlaté kuře - recept krok 1
26

Celé kuře opláchneme a vložíme do hrnce s vodou (musí být ponořené), ve které jsme rozpustili 2 lžičky soli a 1 vrchovatou lžičku směsi koření „Chmeli suněli“od Antonína. Přivedeme k varu a na mírném ohni pod pokličkou vaříme do poloměkka (cca 25 minut).

Zlaté kuře - recept krok 2
36

Zatímco se kuře vaří, předehřejeme si gril nebo troubu na 230°C a v malém rendlíku připravíme směs na potírání – 1,5 lžíce másla, 1 lžičku medu, 1 lžičku soli a šťávu z 1/2 malého citronu.

Zlaté kuře - recept krok 3
46

Smícháme a mírně zahřejeme, aby došlo k úplnému spojení všech ingrediencí.

Zlaté kuře - recept krok 4
56

Kuře vyjmeme z  hrnce a vložíme na gril nebo do trouby na mřížku (nezapomeneme dát pod mřížku plech, který zachytává odkapávající šťávu) a za častého potírání připravenou směsí grilujeme, až kůže dostane zlatohnědou barvu (dle typu trouby asi 20 – 30 minut).

Zlaté kuře - recept krok 5
66

Podáváme s chlebem, rýží, brambory nebo kaší.

Zlaté kuře - recept krok 6
Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...