Paprika uzená sladká

Capsicum annuum

Papriky přivezl do Španělska Columbus z Ameriky. Poprvé byly vysazeny v oblasti Extramadura. Pěstovali je zejména mniši v klášterech, kteří sušili paprikové lusky nad ohněm z dubového dřeva. Kvůli tomu byly některé budovy postaveny dvoupatrové. V horním patře byly umístěny papriky a ve spodním patře se rozdělal oheň. Díky velice pozvolnému sušení získaly papriky kouřové aroma. Poté byly sedmkrát semlety. Tento postup se dodržuje dodnes. Tato paprika pocházející z údolí La Vera byla úředně uznána jako výrobek se značkou kvality a byl jí přiznán status určení země původu „Pimentón de la Vera“. Uzená paprika je výborná na kuřecí maso i ryby, na pizzu, ve Španělsku se přidává do směsí s rýží (paella) a za studena třeba na tvrdý sýr. Dobře se kombinuje s česnekem.

29 Kč
Sáček, 34 g
58 Kč
Kořenka malá, 34 g
91 Kč
Kořenka velká, 75 g
232 Kč
Gastrosáček, 340 g
Vložit do košíku Zpět
měrná jednotka

Související produkty

Paprika pálivá

Ostře pálivá odrůda maďarských paprik

Číst více Vybrat balení

Paprika pálivá vločky

Vhodná i do ručních mlýnků na koření

Číst více Vybrat balení

Paprika sladká maďarská

Nejkvalitnější z maďarských paprik ASTA 180

Číst více Vybrat balení

Paprika sladká španělská

Španělská paprika, má výraznou chuť

Číst více Vybrat balení

Související recepty

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík