Ingredience

Použité suroviny na 4-6 porcí:

lžíce – rovná polévková lžíce
lžička – rovná čajová lžička

  • 500 g kuřecího masa (prsní nebo stehenní řízky)
  • 250 g menších žampiónů nebo jiných hub (do velikosti cca 1,5 cm)
  • 50 ml oleje
  • 1 lžíce másla (20 g)
  • koření Kuře Marengo
  • 2 dcl sladšího bílého vína
  • 4 stroužky česneku
  • 150 g menších cibulí
  • 6 ks středně velkých rajčat (400 g)
  • 100 g vypeckovaných zelených oliv
  • 1 lžička soli

Přílohy:

  • Nejvhodnější přílohou je nasucho opečený toast s volským okem nebo čerstvá nebo zapečená francouzská bageta s bylinkovým máslem.

Použité koření:

Kuře Marengo

Pikantní směs na francouzskou kuchyni z dob Napoleona Bonaparta

Číst více Vybrat balení

Kuře Marengo

Vytisknout


Naše verze legendárního francouzkého receptu Kuře Marengo. Snad s ní sklidíte úspěch tak jako my.

15 min. příprava
60 min. vaření
4-6
  • 1/9

    Připravíme si marinádu z 50 ml oleje, 1 lžičky soli a 2 lžic směsi koření Kuře Marengo.

    Kuře Marengo - recept krok 1
  • 2/9

    500 g kuřecího maso nakrájíme na kousky velké 4 – 5 cm, promícháme s marinádou a necháme v chladu odležet alespoň 2 hodiny.

    Kuře Marengo - recept krok 2
  • Recept týdne:
    Jak získat sáček koření "Kuře Marengo" k objednávce zdarma?

    Vložit do košíku za 0 Kč

    Platí do neděle 19. listopadu 2017

  • 3/9

    Namarinované maso na pánvičce zprudka 2 minuty restujeme z obou stran (použijeme olej z marinády).

    Kuře Marengo - recept krok 3
  • 4/9

    Do pekáčku vymazaného 1 lžící másla vložíme orestované maso, 150 g rozčtvrcených menších cibulí a 5 nahrubo nasekaných stroužků česneku.

    Kuře Marengo - recept krok 4
  • 5/9

    Podlijeme 2 dcl sladšího bílého vína, 1 dcl vody nebo vývaru.

    Kuře Marengo - recept krok 5
  • 6/9

    Pod pokličkou dusíme v troubě předehřáté na 220 °C cca 30 minut. Dle potřeby poléváme výpekem.

    Kuře Marengo - recept krok 6
  • 7/9

    Zatímco se kuře dusí, opečeme na pánvičce po kuřeti 250 g celých malých, očištěných žampiónů.

    Kuře Marengo - recept krok 7
  • 8/9

    Do pekáčku ke kuřecímu masu, které obrátíme, přidáme orestované žampióny i s výpekem, 6 nadrobno nasekaných rajčat, 100 g rozpůlených zelených oliv bez pecek, a dusíme v troubě dalších 30 minut (15 minut pod pokličkou a 15 minut odkryté) doměkka.

    Kuře Marengo - recept krok 8
  • 9/9

    Podáváme tradičně s nasucho opečeným toastem překrytým volským okem nebo s čerstvou či zapečenou francouzskou bagetou s bylinkovým máslem.

    Kuře Marengo - recept krok 9

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík