Ingredience

Použité suroviny na 4 porce:

  • 1 dýně hokaido – asi 0,5 kg
  • 1 nadrobno nakrájená střední cibule
  • konzerva oloupaných celých rajčat – 400 g
  • čerstvá bazalka
  • směs koření Salát pikant
  • pepř černý mletý
  • 1 lžička soli
  • 4 polévkové lžíce oleje na smažení
  • 250 ml smetany na vaření

Použité koření:

Salát pikant

Univerzální oblíbená směs nejen do salátů a dipů.

Číst více Vybrat balení

Podzimní dýňový krém s bazalkou

Vytisknout


Podzimní dýňový krém s bazalkou je přesně to pravé pro nadcházející sychravé dny. Krásně voňavá a sytá polévka, která zahřeje na těle i na duši.

25 min. příprava
35 min. vaření
4
  • 1/7

    Dýni hokaido si pečlivě umyjeme, odkrojíme stopku a rozkrojíme na půl. Dýni neloupeme! Odstraníme semínka i středovou dužninu. Pokud je dýně větší, než je doporučených 0,5kg, oddělíme si pouze potřebnou část, kterou rozkrájíme na malé kousky (asi 2 x 2 cm).

    Dýňová polévka, podzimní dýňový krém s bazalkou – recept krok 1
  • 2/7

    Ve větším hrnci rozpálíme asi 4 lžíce kvalitního rostlinného oleje, na kterém do zlatova osmažíme jednu střední cibuli nakrájenou nadrobno.

    Dýňová polévka, podzimní dýňový krém s bazalkou – recept krok 2
  • 3/7

    Přidáme pokrájenou dýni a osmahneme.

    Dýňová polévka, podzimní dýňový krém s bazalkou – recept krok 3
  • 4/7

    Přisypeme jednu konzervu (400 g) celých oloupaných rajčat, vrchovatou polévkovou lžíci kořenící směsi „Salát pikant“ a 4 lístky čerstvé bazalky. Pokud nemáme, lze nahradit i bazalkou sušenou. Přidáme 2 dcl vody, aby polévka nebyla moc hustá.

    Dýňová polévka, podzimní dýňový krém s bazalkou – recept krok 4
  • 5/7

    Vše za občasného míchání vaříme asi 30 minut, dokud dýně nezměkne (při lehkém tlaku vařečkou se kousky rozpadají). Poté vše v hrnci rozmixujeme nebo propasírujeme.

    Dýňová polévka, podzimní dýňový krém s bazalkou – recept krok 5
  • 6/7

    Přidáme 250 ml smetany a za stálého míchání krém ještě asi 3 minuty povaříme. Na závěr přidáme lžičku soli a pepř černý mletý dle chuti.

    Dýňová polévka, podzimní dýňový krém s bazalkou – recept krok 5
  • 7/7

    Podáváme s opečenou bagetkou pokapanou olivovým olejem.

    Dýňová polévka, podzimní dýňový krém s bazalkou – recept krok 5

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík